Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έδυσε σήμερα ο ήλιος της ΑΝΕΚ αλλά είναι βέβαιο ότι από κάποιον άλλον ορίζοντα θα ανατείλει ξανά.

nikolakakiΈδυσε σήμερα ο ήλιος της ΑΝΕΚ LINES που δυστυχώς δεν θα βλέπουμε από αύριο αλλά που ελπίζω ότι θα δούμε να ανατέλλει ξανά από κάποιον άλλον ορίζοντα. Ήλπιζα πάντως ότι δεν θα ζούσα αυτή την αποχώρηση όσο εγώ τουλάχιστον θα ήμουν στην ακτίνα της φωτεινής τροχιάς του.

Η Άννα Νικολακάκη, η αγαπημένη αυτή φίλη και συνεργάτις, η ψυχή του τμήματος χορηγιών της μεγάλης αυτής Κρητικής εταιρείας, έστειλε σήμερα σε όλους τους φίλους, συνεργάτες, συνεπιβάτες και συνοδοιπόρους της την αποχαρετιστήρια επιστολή της. Φεύγει απ’ την εταιρεία που αγάπησε και υπηρέτησε επί τόσα χρόνια και η συγκίνηση η δική της και όλων όσων την αγάπησαν για το χαμόγελό της, τον καλωσυνάτο χαρακτήρα της, την ανιδιοτέλειά της και προ πάντων τη μεγάλη προσφορά της σε όλους όσους ζήτησαν τη βοήθεια της ΑΝΕΚ, είναι μεγάλη.

Περισσότερα...

Σήμερα όλα πρέπει να είναι σιωπηλά.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

karistianouΣήμερα πρέπει όλοι να αναλογισθούμε: «Κι’ αν ήτανε στο τραίνο το δικό μου το  παιδί;»
Σήμερα  δεν αρκεί να ζητούμε τη δικαίωση των αθώων θυμάτων τής 28.02.2023 με την τιμωρία των υπευθύνων. Σήμερα πρέπει να αναρωτιόμαστε «τί είναι αυτό που οδηγεί σε τόσες συμφορές;».
Σήμερα πρέπει να ερευνήσουμε γιατί υπάρχει τόση αβελτηρία όχι μόνο στον δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί ο κάθε «υπεύθυνος» λειτουργεί με γνώμονα το «δε βαριέσαι!». Γιατί δεν αντιλαμβάνεται, ότι η ολιγωρία του οδηγεί συνανθρώπους του σε ταλαιπωρίες που φτάνουν μέχρι την απώλεια της ζωής τής δικής τους ή των δικών τους.
Σήμερα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί κάθε λίγο και λιγάκι χάνονται ζωές στους δρόμους. Δεν μπορεί να  φταίει μόνον η αβελτηρία τών ανευθυνοϋπεύθυνων μανδαρίνων. Μήπως φταίμε εμείς που όχι μόνον αδιαφορούμε για τον πλησίον, αλλά και επιλέγουμε διαχρονικά  πειθήνια όργανα εξωτερικών παραγόντων και φιλοτομαριστές να μας κυβερνούν;  
Σήμερα πρέπει η σιωπή μας να είναι εκκωφαντική. Όλη η Ελλάδα μια βουβαμάρα. Με το κεφάλι σκυφτό χωμένοι σε ένα ερμητικά κλειστό καταφύγιο μακρυά από  κραυγές και συγκαλύψεις. Όλη η Ελλάδα πρέπει σήμερα να δακρύζει για τον άδικο χαμό 57 νεανικών ψυχών και να σφίγγει τα δόντια για την κατάντια της ανάλγητης και διεφθαρμένης νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας του τόπου.

Σώτος -  δακρύων ενεός

Το Σαμιώτικο κρασί στα σημεία συνάντησης του νεαρόκοσμου.

goodys1Με μια στρατηγική κίνηση που τον φέρνει πιο κοντά στο ενήλικο αλλά νεανικό καταναλωτικό κοινό της χώρας μας, ο Συνεταιρισμός της Σάμου έχει τοποθετήσει τις πολύ όμορφες φιάλες 187 με «Ψηλές Κορφές» και «Βαβέλ ροζέ» στα Goody’s όλης της χώρας!

Με το σύνθημα «το θέλω», η επιλογή κατανάλωσης ποιοτικού εμφιαλωμένου κρασιού στην αλυσίδα των Goody’s, αποτελεί μια σοβαρή επικοινωνιακή επένδυση καθώς «μαθαίνει» το καταναλωτικό κοινό στην άρνηση του «χύμα» κρασιού χωρίς ταυτότητα, ποιότητα και προέλευση.

Περισσότερα...

Πώς ονομάζεται τώρα αυτό; Ηλία την πήγες μακριά τη βαλίτσα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

sea bi2Ο Ηλίας Κουτσάκης δεν λέει να βάλει φρένο στις πατέντες του πάνω στο ηλεκτροκίνητο καταμαράν φουσκωτό ποδήλατο θαλάσσης που κατασκεύασε και παρουσίασε για πρώτη φορά στην αγορά πριν από 5 περίπου χρόνια.

Το μοντέλο που ολοκλήρωσε τελευταία έσπασε όλα τα κοντέρ! Διαθέτει όλα όσα διέθεταν τα προηγούμενα μοντέλα, συν καινούργιο ηλεκτρικό κινητήρα πρόωσης 140 λιμπρών, που σύμφωνα με τον κατασκευαστή αντιστοιχεί σε κινητήρα ισχύος 10 ίππων και δίνει στο καταμαράν ταχύτητα 10 μιλίων!

kinitirasΔεν σταματά όμως εδώ ο Κουτσάκης. Υπάρχει εφεδρικός ηλεκτρικός κινητήρας που επιστρατεύεται στην περίπτωση που ο κύριος κινητήρας εξαντλήσει τη δική του μπαταρία. Με ταχύτητα 2-3 μίλια των ώρα η αυτονομία και των δύο κινητήρων είναι 50 ώρες με δύο 24βολτες μπαταρίες λιθίου φωσφόρου. Με ταχύτητα μέχρι 7 μίλια την ώρα η αυτονομία πέφτει στις 6,5 ώρες. Τόσο λέει τουλάχιστον ο κατασκευαστής των κινητήρων, αλλά όταν πρέπει οι κινητήρες να "σπρώξουν" σκάφη βάρους 2 τόνων! Αυτή η αυτονομία πάντως μένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη με το συγκεκριμένο φουσκωτό καταμαράν που δεν υπερβαίνει τα 110 κιλά (χωρίς τους επιβαίνοντες φυσικά).

kathirmataΚαι πάμε στο τιμόνεμα του κινητήρα. Το τιμόνι λοιπόν μπορεί να περιστραφεί στον άξονά του και να πάει και προς την πλευρά του δεύτερου επιβαίνοντα ο οποίος έχει έτσι τη δυνατότητα να το χειρίζεται χωρίς να μετακινηθεί!

Τα καθίσματα είναι ανακλινόμενα και δίνουν τη δυνατότητα στο "καπέλο" σκίασης να κατεβαίνει κατά τη ρυμούλκυση ώστε να μην υπάρχει αντίσταση στον αέρα.

Τα υπόλοιπα "προικιά" του νέου "Sea-Bi" θα ακούσετε να τα περιγράφει ο Ηλίας Κουτσάκης, ενώ χθες είχα την ευκαιρία να βιντεοσκοπήσω την παρθενική του καθέλκυση στη μαρίνα της Ζέας.

Μουσική χωρίς δικαιώματα (royalty free music) απ' την wav.gr

Αγαπητοί Φίλοι του WAV.gr,

αυτή τη στιγμή έχετε τη δυνατότητα να μειώσετε το κόστος λειτουργίας σας με μουσική χωρίς δικαιώματα (royalty free music).

Δοκιμάστε εντελώς δωρεάν το ρεπερτόριο μας, χωρίς την παραμικρή υποχρέωση για τρεις (3) ημέρες εδώ: https://www.wav.gr/free/

Δείτε τις τιμές μας στο https://www.wav.gr/prices και υποβάλετε ηλεκτρονικά την παραγγελία σας αυτή τη στιγμή. Θα λάβετε όλα τα παραστατικά και τη σχετική βεβαίωση χρήσης του ρεπερτορίου μας εντός 24 ωρών.

Αποφασίστε αυτή τη στιγμή να απελευθερωθείτε από τις εισπρακτικές εταιρείες δικαιωμάτων μουσικής. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα κλείστε ένα τηλεφωνικό ραντεβού με εξειδικευμένο συνεργάτη μας, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα επικοινωνίας: https://www.wav.gr/help/

Με μουσικούς χαιρετισμούς,

Η ομάδα του WAV.gr

Επίσκεψη των μαθητών της Δ΄ Τάξεως του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου με την συνοδεία εκπαιδευτικών του Σχολείου.

syndesmos.sifnionΣήμερα, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, επισκέφθηκαν το Ιστορικό, Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείο Σίφνου του Συνδέσμου Σιφνίων οι μαθήτριες και οι μαθητές της Δ’ Τάξεως του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου με την συνοδεία εκπαιδευτικών του Σχολείου.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σιφνίων ο οποίος τους εξήγησε συνοπτικά αλλά και περιεκτικά μεταξύ των άλλων και τα εξής :

Περισσότερα...

Vin Doux Naturel: Μοναδική εμπειρία γεύσης απ' τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου!

vdn.muscatΚαι ξαφνικά, ένα φινετσάτο και πολύ ιδιαίτερο κρασί, κάνει την εμφάνισή του στο ράφι, στο τραπέζι, στη ζωή μας: Vin Doux Naturel από λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο με τη σφραγίδα ποιότητας του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

Τα υπέροχα μοσχάτα σταφύλια παραγωγής του προέρχονται από ξερικούς, ημιορεινούς αμπελώνες που καλλιεργούνται σε πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς, με νότιο προσανατολισμό και χαμηλή στρεμματική απόδοση η οποία δεν ξεπερνά τα 800 κιλά ανά στρέμμα.

Με χρώμα λαμπερό σαν τοπάζι και πεντακάθαρη μύτη με άρωμα ώριμων βερίκοκων, εσπεριδοειδών σε μορφή κονφί, σε φόντο μελιού και κηρήθρας, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης!

Περισσότερα...

Μού εγκαταστάθηκε η εντύπωση, ότι είμαι παντελώς αγράμματος!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 15-2-2024
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από σχετική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του από 7η Φεβρουαρίου 2024 ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αφού εκτίμησε ότι είναι δυνατό να εγκατασταθεί στους πολίτες και στα κοινοτικά όργανα η εντύπωση ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα υποχωρεί εξ αιτίας της διαφθοράς, που διακατέχει το σύνολο των κρατικών
αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου και του δικαστικού σώματος

Αποφάσισε κατά πλειοψηφία (49-13) τα ακόλουθα :

Περισσότερα...

Περί απλής λογικής.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kathreftis.dromouΤί μυαλά, αν έχουν, κουβαλάνε άραγε οι ψηφοφόροι που επικόλλησαν τα διαφημιστικά τους στον καθρέφτη που έχει τοποθετηθεί, για να ελέγχει εύκολα ο οδηγός που δεν μιλάει στο κινητό του, αν έρχονται αυτοκίνητα εξ αριστερών του;

Προχθές ένας μπάρμπας είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του ακριβώς μπροστά στους φωτεινούς σηματοδότες, μισό στο πεζοδρόμιο και μισό στο οδόστρωμα. Είχε αναμμένα τα φώτα εκτάκτου ανάγκης και απολάμβανε το παγωτό που είχε αγοράσει από παρακείμενο ζαχαροπλαστείο. Τί σημασία έχει που παρεμπόδιζε εκτάκτως την ομαλή κίνηση των άλλων αυτοκινήτων; Αρκεί που έκανε το κέφι του.

Η παραβίαση όλων των διατάξεων του Κ.Ο.Κ. είναι φαινόμενο καθημερινό και πολύ συχνό. Ο καθένας ελέγχει όσο μπορεί, αν έρχονται αυτοκίνητα από την κάθετη κατεύθυνση και συνεχίζει την πορεία του παραβιάζοντας μέρα μεσημέρι τον κόκκινο σηματοδότη. Ας μη μιλήσω για την άγνοια της πλειονότητας των οδηγών ως προς το  τί σημαίνει το παλλόμενο κίτρινο φανάρι.

Περισσότερα...

Σκύλλα ή Χάρυβδη;

Γράφει ο Απόστολος Σαραντίδης.

putin1Μια πρώτη ανάγνωση της συνέντευξης Πούτιν στον Τάκερ Κάρλσον  θα έβγαζε το συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας παγκόσμιας διπολικής σύρραξης ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Είναι όμως έτσι; Τα πράγματα στη γεωστρατηγική και γεωπολιτική θεώρηση είναι κάπως διαφορετικά, χωρίς να παραθεωρείται και η παραπάνω ανάγνωση, με περισσότερους από έναν παίκτες στη μαθηματική Θεωρία Παιγνίων των καθαρών αριθμών, που είναι και το πάθος και η αρρώστια πολλών επιστημόνων Μαθηματικών. Σε μια τέτοιου είδους ανάλυση φεύγουν από το προσκήνιο φιλίες, συναισθηματισμοί και ηθική και γίνεται αποστασιοποιημένα όσο το δυνατόν πιο ψυχρά, τόσο ώστε να προκαλεί και αντιδράσεις από πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν φίλοι. Δεν είναι μόνο η άγνοια σε βασικές αναλυτικές μεθοδολογίες αλλά και ο εγωισμός της υποστήριξης του λάθους όσο κι αν έχει καταδειχθεί.

Αυτό που απουσιάζει σε πρόχειρες προσεγγίσεις εκτός από τα Μαθηματικά, είναι η Γεωγραφία και η Ιστορία. Αν θα θέλαμε να κάνουμε μια ισόπλευρη τριγωνική σχηματική απεικόνιση, στη βάση θα τοποθετούνταν η Γεωγραφία, στη μία πλευρά τα Μαθηματικά και στην άλλη η Ιστορία. Οι κορυφές δείχνουν προσανατολισμούς αλληλεξάρτησης. Δίχως το πάτημα της βάσης, το σχήμα καταρρέει, συνεπώς η Γεωγραφία είναι αυτή που δίνει τη δυναμική, όχι μόνο για την ανάλυση και κατανόηση αλλά τον αναγκαίο και ικανό παράγοντα στην άσκηση της διπλωματίας και τη λήψη των αποφάσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε μία παγκόσμια υπερδύναμη η οποία μετά από το σοκ της διάλυσής της το 1991, εξισορροπεί τον ζωτικό χώρο της. Στην πραγματικότητα το σοκ κράτησε ίσαμε την πτώση του Τείχους του Βερολίνου για λίγες ημέρες. Διότι αν ένας απρόσεκτος κοίταζε τον παγκόσμιο χάρτη πριν και μετά, δεν θα καταλάβαινε μεγάλη διαφορά.

Περισσότερα...