Διαβάσαμε στην εφημερίδα "Αντιφωνητής" της Θράκης :
Παραθέτω κατωτέρω δύο πρόσφατα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα από τόν (πιό) κατεστημένο Τύπο καί σχολιάζω κατόπιν. Τό πρώτο είναι από τό «Βήμα» (30/6/13) καί αφορά τόν τραπεζίτη πού χρηματοδότησε -παράνομα;- ο Βενιζέλος, τό δεύτερο είναι από τό «Έθνος» καί αφορά λαμόγια από τό περιβάλλον των Παπανδρέου.
Πρώτη ιστορία:
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης είχε αγοράσει καρτοτηλέφωνο σε όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές και επικοινωνούσε με τους δράστες της επίθεσης (τον Ιούνιο του 2012) με δέμα - βόμβα εναντίον επιχειρηματία που ήταν παλαιά συνεργάτης του στην εταιρεία Alapis! Μάλιστα, σύμφωνα με τις καταγραφές της ΕΛ.ΑΣ, ο ίδιος ο 41χρονος επιχειρηματίας ήταν κοντά στο σημείο που έγινε η εγκληματική επίθεση και έδινε εντολές. Επιπλέον,σε υποκλαπείσες συνομιλίες, ο ήδη προφυλακισμένος κ. Λαυρεντιάδης φέρεται να έδινε εντολές σε συνεργάτες του στη Σιγκαπούρη και στην Ελβετία, προκειμένου να ιδρύσουν off shore εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ και να αγοράζει ακίνητα στο Μπαλί. Και όπως λένε δικαστικές πηγές «ίσως σε αυτές τις τηλεφωνικές συνομιλίες, για την υπόθεση της βόμβας, πιθανόν κρύβεται το μυστικό της υπόθεσης των 500 εκ ευρώ της τράπεζας Protonbank».
«Το Βήμα» παρουσιάζει την δικογραφία της βομβιστικής επίθεσης, με επτά συνολικά κατηγορουμένους, για την έκρηξη δέματος - βόμβα στις 15 Ιουνίου 2012, από την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά 43χρονος Κρητικός επιχειρηματίας. Τον δικαστικό φάκελο συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που άφησε υπάλληλος ανθοπωλείου και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με...».
Ορισμένοι από τους κατηγορούμενους ιδιώτες, έχουν εμπλακεί παλαιότερα σε υποθέσεις ληστειών, εμπορίου όπλων, εκβιάσεων κλπ. Η ΕΛ.ΑΣ εξιχνίασε την υπόθεση μέσα από ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων με βάση τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου από το οποίο είχε καλέσει το ανθοπωλείο μία νεαρή γυναίκα που φέρεται να έδωσε και την παραγγελία για την αποστολή της γλάστρας. Το δίκτυο των δραστών φέρεται να έκανε ένα μοιραίο λάθος και σε ένα από τα τηλέφωνα που είχε χρησιμοποιήσει για τις «συνωμοτικές» συνομιλίες τους είχαν βάλει κάρτα SIM και του προσωπικού τηλεφώνου ενός εκ των εμπλεκομένων. Η εμπλοκή του κ. Λαυρεντιάδη φέρεται να προκύπτει από:
- Την κατάθεση του επιχειρηματία - στόχου της βομβιστικής επίθεσης ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία δήλωσε ότι την είχε γνωρίσει μέσω ...Facebook. Μάλιστα με την γυναίκα αυτή βρισκόταν λίγες ώρες πριν εκδηλωθεί η εναντίον του βομβιστική επίθεση.
- Την αναφορά του ίδιου επιχειρηματία ότι το φθινόπωρο του 2011 είχε επιχειρήσει να συνεργασθεί με τον κ. Λαυρεντιάδη στην εταιρεία ALAPIS. Όμως, όπως συμπλήρωσε, «από τον Απρίλιο του 2012 είχαν κακές σχέσεις λόγω προσβλητικών αναφορών συνεργατών του κ. Λαυρεντιάδη για τον πατέρα του θύματος».
- Ο ίδιος ο επιχειρηματίας στην κατάθεσή του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τις τελευταίες ημέρες πριν γίνει η επίθεση εναντίον του, φοβόταν για την ζωή του και άλλαζε σπίτια.
- Ο κ. Λαυρεντιάδης εμφανίσθηκε, με βάση την ανάλυση κλήσεων, να είναι ο κάτοχος του τηλεφώνου με αριθμό 6978-302... που φέρεται να ανήκει στον 27χρονο Φακίρ Σαλάμ του Τζαλίλ από το Μπαγκλαντές (!), να στέλνει τρία γραπτά μηνύματα σε έναν από τους φυσικούς αυτουργούς της παράδοσης του δέματος-βόμβα, την ώρα που καταγράφηκε η εγκληματική ενέργεια.
- Η κεραία από την οποία εξέπεμπε το κινητό αυτό που πραγματικός κάτοχός του φέρεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ότι ήταν ο κ. Λαυρεντιάδης, έδινε σήμα από κεραία κοντά στην περιοχή που έγινε η έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται ότι ο 41χρονος επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο (Ιούνιος 2012) ήταν ελεύθερος και προφυλακίσθηκε για το σκάνδαλο της Proton Bank στις 14 Δεκεμβρίου 2012.
- Ο προϊστάμενος της φρουράς του κ. Λαυρεντιάδη είχε συγγενική σχέση με έναν εκ των επτά κατηγορουμένων αλλά και φιλικούς δεσμούς με έναν άλλον από τους φυσικούς αυτουργούς.
- Ένας άλλος εκ των σωματοφυλάκων του κ. Λαυρεντιάδη εντοπίσθηκε λίγο μετά την βομβιστική επίθεση να δίνει παρόν στην οδό Ήρας στην Βουλιαγμένη.
- Φρουροί του κ. Λαυρεντιάδη είχαν τουλάχιστον 50 τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 43χρονο επιχειρηματία που τραυματίσθηκε από την έκρηξη βόμβας. Σημειώνεται τέλος, ότι η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής στρέφεται στην διερεύνηση δύο βομβιστικών επιθέσεων σε κατοικίες όπου διέμεναν μία δικαστική λειτουργός και ένας ελεγκτής της τράπεζας της Ελλάδος που είχαν ασχοληθεί και με την υπόθεση της Proton Bank.
Δεύτερη ιστορία:
Πάρτι 500 εκ. με δάνεια σε ημετέρους. Συγκλονιστικά στοιχεία αποκαλύπτει πόρισμα της Αρχής κατά της Νομιμοποίησης προϊόντων από εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), για το μεγάλο πάρτι που έγινε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο τα προηγούμενα χρόνια, με δάνεια που δόθηκαν σε «ημέτερους» με χαριστικούς όρους και επισφαλείς συμβάσεις, αλλά και σε άλλες τράπεζες. Η αρχή έγινε με την αποκάλυψη δύο συμβάσεων ομολογιακών δανείων, τις οποίες το ΤΤ σύναψε στις 23 Μαρτίου και στις 12 Αυγούστου 2009, για ποσά 7.000.000 και 10.000.000 ευρώ αντίστοιχα, με την εταιρεία «C and C International Ανώνυμος Εταιρεία, Εμπορική, Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Εταιρεία Συμμετοχών», συμφερόντων των επιχειρηματιών Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Αρχή, εκτός από τα δάνεια των 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία - σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο σχετικό πόρισμα - «έχουν καταστεί ανεπίδεκτα εισπράξεως», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται ότι χρηματοδότησε για δεύτερη φορά τρεις ακόμη εταιρείες των ίδιων επιχειρηματιών με ποσά συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της ζημιάς του ΤΤ υπολογίζεται σε 19.885.000 ευρώ, ενώ το σχετικό πόρισμα της Αρχής αποτελεί «πιλότο» για τη συνέχεια της έρευνας και τον εντοπισμό και των υπολοίπων χαριστικών δανείων, που δόθηκαν σε «φίλους και ημέτερους» από τις διοικήσεις και άλλων τραπεζών και φέρονται να ανέρχονται σε περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ!
Σύμφωνα με το πόρισμα, το συνολικό ύψος της ζημιάς του ΤΤ υπολογίζεται σε 19.885.000 ευρώ. Μάλιστα το μεγαλύτερο μέρος της χορήγησης των δανείων και συγκεκριμένα ποσό 15 εκατομμυρίων ευρώ, αντί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για τον σκοπό για τον οποίο χορηγήθηκε (ως κεφάλαιο κίνησης), το εισέπραξαν οι Γριβέας και Βάτσικα ως αντίτιμο πώλησης στην εταιρεία τους τριών δικών τους κυπριακών εταιρειών (!), οι οποίες μάλιστα ήταν ζημιογόνες. Τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη.
Όπως προκύπτει από άλλα στοιχεία της έρευνας, που διενήργησε η Αρχή, εκτός από τα δάνεια των 17 εκατ. ευρώ, τον Αύγουστο του 2009, η τράπεζα από κοινού με την εταιρεία C&C των Γριβέα - Βάτσικα ίδρυσαν μία ακόμη εταιρεία, την Postbank Green Institute, στην οποία το ΤΤ συμμετείχε με ποσοστό 50%. Το μετοχικό κεφάλαιο ορίστηκε σε 500.000 ευρώ, από το οποίο η C&C κατέβαλε το ποσοστό της μέσω... δανεισμού από την τράπεζα! Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «τις χρηματοδοτήσεις της από την τράπεζα η προαναφερθείσα εταιρεία PBGI εκταμίευσε προς μικρής επιφάνειας εταιρείες συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα, έναντι υπηρεσιών ή δήθεν υπηρεσιών διαφημιστικής προβολής, χορηγιών, οργάνωσης εκδηλώσεων κ.λπ., τις οποίες παρείχαν ή δήθεν παρείχαν προς την PBGI. Οι εταιρείες αυτές καρπώθηκαν το ποσό της δεύτερης χρηματοδότησης συνολικού ύψους 2.385.000 ευρώ.
Τέλος και ενώ η PBGI είχε αρνητική θέση, η τράπεζα στις 30/11/2011 με μια καταφανώς ζημιογόνα ενέργεια εξαγόρασε επιπλέον το ποσοστό της C&C στην εταιρεία αυτή αντί 500.000 ευρώ».
Έχουμε λοιπόν έναν τραπεζίτη καί επιχειρηματία (καί...μαφιόζο, κατά τό κατηγορητήριο) νά υπεξαιρεί 500 εκατομμύρια, τόν Βενιζέλο νά μας τά φορτώνει, καί 100 δέ από αυτά νά τά δίνει στήν Protonbank, παρά τήν αντίθετη γνώμη τού Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αν αυτό δέν είναι συνέργεια σέ έγκλημα, τότε τί είναι; Αφέλεια; ή ...πόνος γιά τήν «συστημική ευστάθεια» του συστήματος; Καί μετά νά κατεβάζει ο ίδιος άρθρο στόν νόμο 4002/2011, ώστε νά αμνηστεύσει (καί) τόν εαυτό του! Υπόκοσμος, μπίζνες καί πολιτική, ένα αξεδιάλυτο κουβάρι.
Ταυτόχρονα έχουμε άλλη πράσινη συμμορία σέ επιδρομή κατά τού υγιέστατου τότε Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (είχε 160 εκ. κέρδη τό πρώτο 9μηνο του 2009), όπου άλλο μισό δισεκατομμύριο εξαφανίζεται σέ τσέπες ημετέρων, πού κάποιοι είναι άμεσα συνδεδεμένοι μέ τόν ...αδελφό του πρωθυπουργού!Γιατί τό 2ο δημοσίευμα αποσιωπά πώς τά δύο άγνωστα ονόματα των συνεταίρων/συζύγων (Γριβέας - Βάτσικα) κολλάνε στόν Αντρίκο Παπανδρέου: Ο πρώτος οργάνωνε συνέδρια της ΜΚΟ I4CENSE του Α.Π. καί η δεύτερη διηύθηνε κάποιες εταιρείες πού συστεγάζονταν μέ τό μαγαζάκι του Αντρίκου στήν Ελβετία, κάτι πού η μπομπολοφυλλάδα τό ...αγνοεί.
Τρία χρόνια τώρα τόν κράζει ο Καμμένος φτάνοντας μέχρι τά δικαστήρια, τά γράφουν τά ιστολόγια (σάν τό www.olympia.gr) αλλά ο «έγκυρος» Τύπος αναφέρεται - όπως αναφέρεται... - μόνο μετά τήν επέμβαση της Δικαιοσύνης. Χώρια η υπόθεση του πολύκροτου CDS Παρακαλώ προσέξτε καί ψάξτε καί στό Διαδίκτυο τίς λεπτομέρειες των δύο αυτών υποθέσεων, αθροιστικού ύψους 1 δισ. ευρώ, καί τούς προφανείς (κι επιφανείς) συνενόχους. Δέν μιλάμε γιά κοτσαμπάσηδες ή γιά μαφιόζους, γιατί εκείνοι είχαν συχνά κοινωνική χρησιμότητα, εθνική συνείδηση καί ανθρώπινη τσίπα. Εδώ μιλάμε γιά αποκτηνωμένους απάνθρωπους, γιά κοινωνική λέπρα! Ωρισμένα από αυτά τά κτήνη συνεχίζουν σήμερα νά μας μιλάνε από καθέδρας γιά τήν αναγκαία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, γιά τή «σωτηρία» της πατρίδος, γιά τίς επιβεβλημένες «μεταρρυθμίσεις», αγνοώντας τή συνέχιση της γκαγκστερικης τους δράσης. Μέ δάνεια, μέ βόμβες, μέ νόμους, μέ εκβιασμούς, μέ ΜΚΟ, μέ υπεράκτιες εταιρείες, έχουν τσακίσει τή χώρα καί τόν λαό μας οικονομικά καί ηθικά.
Δέν μπορούμε πιά, δέν δικαιούμαστε νά συνεχίζουμε νά τούς αντιμετωπίζουμε σάν «τραπεζικά στελέχη», «πολιτικούς άνδρες» κτλ. Είμαστε στό έλεος της συμμορίας αυτής πού πήρε τήν Ελλάδα καί τήν οδήγησε στό βάραθρο, χάριν των ξένων, αρπάζοντας καθ' οδόν γιά πάρτη της ό,τι προλάβαινε! Θυμίζουμε τήν (σο-βα-ρό-τα-τη) τροχιοδεικτική πρότασή μας νά ψηφιστεί ένα αντιπασοκικό νομοσχέδιο, γιά νά ξεκινήσει από κάπου τό καθάρισμα της κόπρου τού Αυγεία. Αν μπούνε στή φυλακή ΟΛΑ τά στελέχη του ΠαΣοΚ, από τά μεσαία καί πάνω (εκτός κι αν αποδείξουν τήν νοητική τους υστέρηση), θά έχει γίνει μιά καλή αρχή.