Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διήμερος αποκλεισμός με το αυτοκινούμενο στη χιονοδρομική πίστα της... Παλλήνης!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

egklovismos3Η ειδοποίηση του τεχνικού της αντιπροσωπείας των Hymer, να πάω για την τοποθέτηση του σπασμένου παράθυρου οροφής του αυτοκινούμενου την περασμένη Δευτέρα, συνέπεσε χρονικά με την αποφράδα ημέρα του εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, και όχι μόνο.

Ήμουν τυχερός που δεν εγκλωβίστηκα κι΄ εγώ μαζί τους για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί ξεκίνησα σχετικά νωρίς απ' το Κορωπί, και δεύτερον γιατί τη στιγμή που τα αυτοκίνητα άρχισαν να μποτιλιάρονται στο ύψος της εξόδου προς τη Λεωφόρο Μαραθώνος εγώ μπήκα στη δεξιά λωρίδα και βγήκα στην έξοδο αυτή, δεδομένου ότι προορισμός μου ήταν η Παλλήνη.

Δεν εγκλωβίστηκα τελικώς στην Αττική Οδό αλλά στο πάρκινγκ της αντιπροσωπείας της Hymer όπου το τοπίο θύμιζε περισσότερο χιονοδρομική πίστα του Παρνασσού παρά οικόπεδο στην Παλλήνη!

egklovismosΤο ευτύχημα ήταν ότι δεν ταλαιπωρήθηκα καθόλου, αφού στο αυτοκινούμενο υπήρχαν τρόφιμα, αέριο, νερό και σύνδεση στο internet. Σκεφτόμουν ότι αν είχα εγκλωβιστεί κι' εγώ στην Αττική Οδό θα μπορούσα να βοηθήσω άλλους οδηγούς ή τις οικογένειές τους οι οποίοι στερήθηκαν θέρμανσης, νερού και τροφής. Για το διχίλιαρο ούτε λόγος, αφού θα ζητούσα πολύ περισσότερα με αγωγή που θα κατέθετα τόσο κατά της Αττικής Οδού όσο και της Κυβέρνησης!

Απελευθερώθηκα τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης με τη βοήθεια του Γιώργου Παναγούλια και ενός φτυαριού με το οποίο απομάκρυνα υπομονετικά τον πάγο.

eglovismos2Το ερώτημα που προκύπτει εν τω μεταξύ είναι : Γιατί οι συνάδελφοι των μέσων μαζικής εξαπάτησης έριξαν όλη την ευθύνη για την ταλαιπωρία, των  χιλιάδων οδηγών, στην Αττική Οδό και όχι ΚΑΙ στην Κυβέρνηση; Ως γνωστόν, σύμφωνα με τη Σύμβαση παραχώρησης του έργου απ' το Δημόσιο, εάν ο ανάδοχος (στη συγκεκριμένη περίπτωση η Αττική Οδός) δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της σε θέματα δημόσιας ασφάλειας,  τότε το Δημόσιο υποχρεούται να παρέμβει. Αν δεν το κάνει φέρει την ευθύνη.

Γιατί όμως δεν το αναφέρουν αυτό οι συνάδελφοι; Δεν το γνωρίζουν ή μήπως το παραβλέπουν εσκεμμένως; Μήπως το διχίλιαρο, που μέσω Μητσοτάκη θα καταβάλλει η Αττική Οδός στους εγκλωβισμένους οδηγούς, είναι το τυρί ώστε κάποιοι να μη δουν τη φάκα; Μήπως με τον τρόπο αυτό οι εγκλωβισμένοι οδηγοί θα στραφούν, ενδεχομένως, μόνο κατά της Αττικής Οδού αφήνοντας στο απυρόβλητο την Κυβέρνηση;