Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι χεσμοί λειτουργούν ρε!!!!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arkas.xesmoiΗ Επιτροπή Ανταγωνισμού, λοιπόν, επέβαλε πρόστιμο € 42 εκ. στις τράπεζες που εφαρμόζοντας συντονισμένη πρακτική εισέπρατταν προμήθεια, κάθε φορά που με τη χρεωστική κάρτα μου ανελάμβανα χρήματα από το λογαριασμό που τηρώ σε μία τράπεζα χρησιμοποιώντας ΑΤιΜο άλλης τράπεζας. Ουάου!!!

Βγήκαν όλες οι μούρες, από τον σύζυγο της Μαρέβας μέχρι τον διοικητή της ΤτΕ, να μας ενημερώσουν, ότι αυτό αποδεικνύει πως οι θεσμοί λειτουργούν. Λες και δεν το ξέραμε, όπως απεδείχθη προσφάτως που  η κυβέρνηση διεύρυνε το αντικείμενο της επιχείρησης «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΕ», ώστε να αποκλείσει από την προεδρία της τον μη αρεστό σ’ αυτήν νεοεκλεγμένο Δήμαρχο της πόλης.  Αφού το αντικείμενο της ΑΕ δεν θα περιορίζεται πλέον στον Δήμο Αθηναίων, γιατί να προεδρεύει του Διοικητικού Συμβουλίου της ο δήμαρχος Αθηναίων που δεν είναι δικός μας;

Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι θα αποκτήσουμε πλέον  και μη κρατικά ΑΕΙ. Στα πλαίσια της .. δωρεάν παιδείας πάντοτε. Για να μην ξενιτεύονται χιλιάδες ελληνόπουλα που δεν εισήχθησαν στα ελληνικά ΑΕΙ, επειδή δεν διέθεταν τα προσόντα ή ήταν υπεράριθμα, και ξοδεύονται οι γονείς τους. Το πόσο καλό για την παιδεία είναι τούτο αποδεικνύεται από τις δηλώσεις των επαϊόντων [λέμε και καμμιά μ…], όπως ο Διοικητής τής ΤτΕ που χαιρέτισε την εξέλιξη αυτή επισημαίνοντας, ότι η Κύπρος ανθεί οικονομικά και επειδή φιλοξενεί ξένα ΑΕΙ. Κι’ εγώ  που νόμισα πως ο Κούλης στοχεύει με τη ρύθμιση αυτή στη βελτίωση της ανώτατης παιδείας. Θα είναι, λέει, μη κερδοσκοπικά τα ξένα ΑΕΙ που θα εγκατασταθούν εδώ. Ναι, αλλά οι φοιτητές θα πληρώνουν δίδακτρα, οπότε πώς η λειτουργία τους θα βελτιώσει την οικονομική κατάσταση της χώρας; 

Εκτός και αρχίσουν να συρρέουν αλλοδαποί φοιτητές, οπότε θα εισάγεται χρήμα. Για τον νεποτισμό και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία τού καθηγητικού προσωπικού στα υπάρχοντα ΑΕΙ τίποτε. Κάτι για το Σύνταγμα που ορίζει [άρθρο 16§5] ότι «H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση»; Εντάξει, μπορεί να ορίζει τούτο, αλλά, ως γνωστόν, ουδεμία νομική άποψη απροσμάχητη, οπότε το ερμηνεύουμε κατά βούληση. Άλλωστε, το ίδιο Σύνταγμα δεν ορίζει [άρθρο 60§1], ότι «Οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση»; Εμπόδισε το Σύνταγμα την εφαρμογή της κωματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση νομοσχεδίων επ’ απειλή διαγραφής από το κώμα παντός ευσυνείδητου; Όχι!
    
Να μη μιλήσω για τη διάκριση των εξουσιών, την οποίαν ομοίως επιτάσσει το Σύνταγμα.  
https://www.ribandsea.com/waves/2395-kaneis-den-xanetai-arkei.html
    
axiokratiaΑχ κυρία Λαλέ μου. Αντί να προσβάλεις το εθνικό σύμβολο βάφοντάς το ροζ, αν ζωγράφιζες μία σερβιέτα πάνω στην οποία θα ήταν αποτυπωμένο το Σύνταγμα, δεν μπορείς να φανταστείς τί αποθέωση θα δεχόσουν.  Ίσως και από τον Ευάγγελο Αποστολάκη, πρώην ΑΓΕΕΘΑ, πρώην ΥπΕθΑ και νυν ορντινάντζα τού συζύγου του Τάιλερ που δεν τόλμησε να κατακρίνει τη ροζουλί σημαία σου, αν και την είχε υπηρετήσει ευόρκως στη φυσιολογική της μορφή. Μπορεί και να είχε ρίξει και μερικές ημέρες φυλακή σε κάποιο ναύτη που τη λέρωσε με τον καφέ του εξ απροσεξίας.   
      
Συμπέρασμα: θεσμός είναι ό,τι γουστάρω. Με αυτόν τον ορισμό πώς μπορώ να διαφωνήσω όντας απογοητευμένος ρεαλιστής;  

Σώτος