Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Desire 120". Η ναυαρχίδα της "BSK Marine" κλέβει τις εντυπώσεις και ανοίγει νέους δρόμους στην απαιτητική αγορά του εξωτερικού.

skipperdesireΤο σχεδιαστικό ταλέντο του Αλέξανδρου Σταυρουλάκη, ο οποίος έχει ήδη αναγνωριστεί διεθνώς με την απονομή του "Red Dot Award" http://www.ribandsea.com/boats/boatsshow/2243-pagkosmia-diakrisi-sxediasis-gia-to-skipper-nc100s-tis-bsk-marine.html, και η προϊστορία της "BSK Marine" στη ναυπήγηση ποιοτικών φουσκωτών σκαφών, συνεργάστηκαν για την δημιουργία του "Desire 120" το οποίο, χωρίς αμφιβολία, θέτει ψηλά τον πήχυ στην ελληνική αγορά και ανοίγει νέους δρόμους για την κατάκτηση και της αγοράς του εξωτερικού.

skipper.desireΤο "Desire 120" δεν είναι πάντως φουσκωτό σκάφος. Είναι ένα αμμιγώς πολυεστερικό καμπινάτο χαμηλού προφίλ cruiser το οποίο, μολονότι μιμείται το σχήμα ενός φουσκωτού, δεν διαθέτει αεροθαλάμους από Hypalon Neoprene. Διαθέτει όμως πολλά στεγανά διαμερίσματα τα οποία του εξασφαλίζουν την πλευστότητα σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος.

engine.desireΜε ολικό μήκος 12,40 μέτρα και ολικό πλάτος 3,50 μέτρα, το 3,5 τόνων (χωρίς κινητήρες) σκάφος της παρουσίασης εκινείτο με δύο έσω έξω κινητήρες πετρελαίου duo prop της Volvo Penta 400 h.p. έκαστος.

cabin.desireΟι καιρικές συνθήκες την ημέρα της καθέλκυσής τού "Desire 120" ήταν πάντως αντάξιες της γάστρας του, με αποτέλεσμα να αποκτήσω μια πρώτη ιδέα των δυνατοτήτων του και της απίστευτης απόσβεσης της στεπάτης γάστρας του στους κραδασμούς εξ αιτίας του υψηλού κυματισμού. Πλήρη δοκιμή του πολύ αξιόλογου αυτού σκάφους θα έχω ελπίζω την ευκαιρία να κάνω σύντομα.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος