Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Ανακαλύπτοντας" το προϊστορικό σπήλαιο Φράγχθι με τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θαλάσσης SEA-BI

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

seabiΒρεθήκαμε τη Δευτέρα του Πάσχα στην παραλία των Φούρνων, ενός οικισμού που βρίσκεται κοντά στην Κοιλάδα και το Πόρτο Χέλι Αργολίδας, για να δοκιμάσουμε το εντυπωσιακό ηλεκτροκίνητο ποδήλατο θαλάσσης, που κατασκευάζει ο μηχανολόγος Ηλίας Κουτσάκης, το οποίο εκτέθηκε για πρώτη φορά στην πρόσφατη έκθεση "Boat and Fishing". Γιατί είναι άλλο πράγμα να βλέπεις μια τέτοια, εντυπωσιακή εκ πρώτης όψεως, κατασκευή, και άλλο να τεστάρεις τις δυνατότητές της στο υγρό περιβάλλον για το οποίο κατασκευάστηκε.

Με την ευκαιρία της δοκιμής πήγαμε μέχρι το προϊστορικό σπήλαιο Φράγχθι, που βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου ν. μιλίου νοτιοδυτικά της παραλίας των Φούρνων, απέναντι από τη νησίδα Κορωνίδα, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Λιβανού.

Ο κατασκευαστής έχει κατ' αρχάς προβλέψει έναν έξυπνο, απλό και πρακτικό τρόπο για να ρυμουλκεί το Sea-Bi από το αυτοκίνητο μέχρι τη θάλασσα, εφαρμόζοντας μια μπίλια κοτσαδόρου με μια χειρολαβή και δύο τροχούς που συνδέεται στην πλώρη, και δύο ακόμη ανακλινόμενους τροχούς οι οποίοι είναι μονίμως τοποθετημένοι στην πρύμνη.

seabi3Το κυρίως σασί του Sea-Bi, που είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, inox 3/16 και τιτάνιο (στα επίμαχα σημεία του), στηρίζεται επάνω σε δύο πλευρικούς αεροθαλάμους από pvc, δίνοντας στο Sea-Bi τη μορφή ενός φουσκωτού καταμαράν. Το ποδήλατο κινείται, κατά βάσιν, με μιά φτερωτή, το ύψος της οποίας ρυθμίζεται ανάλογα με το βάρος του αναβάτη (ή των αναβατών), στην οποία δίνουν κίνηση δύο πετάλια ποδηλάτου, από τιτάνιο που αντέχει στην επίδραση της θάλασσας, μέσω ενός ιμάντα.

byairΕναλλακτικώς το Sea-Bi κινείται και με έναν ηλεκτρικό κινητήρα Jet Thrust, ο οποίος είναι κι' αυτός ρυθμιζόμενος καθ' ύψος, ώστε να μην ακουμπά στην παραλία όταν το ποδήλατο τραβιέται έξω απ' το νερό, και ο οποίος αντλεί την δύναμή του από μια απολύτως στεγανή μπαταρία η οποία στερεώνεται σε ειδική θέση μπροστά και κάτω απ' το τιμόνι οδήγησης. Ο κινητήρας αυτός ενεργοποιείται με remote control το οποίο είναι τοποθετημένο στο επάνω μέρος του τιμονιού οδήγησης.

vradyΤο Sea-Bi συνοδεύεται από πλήθος αξεσουάρ τα οποία διευκολύνουν τον αναβάτη. Από θέσεις τοποθέτησης φακού, action camera, ipad, καλαμιού ψαρέματος και κιβωτίου αποσκευών, μέχρι under deck φωτισμό για νυχτερινές βόλτες και θέση για την στερέωση φώτων πλεύσης και μικρής... άγκυρας!

seabi4Το ηλεκτροκίνητο ποδήλατο θαλάσσης Sea-Bi είναι ιδανικό για επιχειρήσεις water sports, αλλά, γιατί όχι, και για... μικρά παράκτια ταξίδια για την εξερεύνηση παραλιών και απόμερων όρμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αισθανθήκαμε καθόλου κουρασμένοι ποδηλατώντας ενώ, όποτε ο αναβάτης το θελήσει μπορεί να ενεργοποιήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα η μπαταρία του οποίου έχει, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, αυτονομία 10 ωρών συνεχούς λειτουργίας στην χαμηλή ταχύτητα.

Το προϊστορικό σπήλαιο Φράγχθι.

Το σπήλαιο Φράγχθι, το οποίο προσεγγίσαμε δια θάλασσης ποδηλατώντας από την παραλία των Φούρνων, είναι μία από τις σημαντικότερες προϊστορικές θέσεις του Ελληνικού χώρου. Πιθανόν πρώτο κατοικήθηκε από τον άνθρωπο του Νεάντερταλ, κατά την Μουστιαία περίοδο 40.000 χρόνια π.Χ., αλλά σίγουρα από τον Homo sapiens την περίοδο μετά από το 30.000 π.Χ. Μέχρι σήμερα έχουν διερευνηθεί μέσω των ανασκαφών 25.000 χρόνια και υπάρχουν ενδείξεις ότι το σπήλαιο κατοικούταν συνεχώς από το 20.000 μέχρι το 3.000 π.Χ. όπου και γκρεμίστηκε.

Την εποχή που οι πρώτοι κυνηγοί βρήκαν καταφύγιο στη σπηλιά το τοπίο ήταν διαφορετικό. Οι θάλασσες είχαν μαζευτεί αφήνοντας χώρο στην ξηρά. Η θάλασσα ήταν 6-8 χιλιόμετρα από τη σημερινή της θέση και μεγάλες πεδιάδες απλώνονταν μπροστά στην είσοδο του σπηλαίου. Σήμερα η είσοδος είναι 12,5 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 50 μέτρων. Τότε το σπήλαιο δέσποζε σε μια μεγάλη πεδιάδα που έφτανε μέχρι τις Σπέτσες και την Σπετσοπούλα. Κατά την πρώιμη περίοδο κατοίκησης του βρέθηκαν υπολείμματα από ελάφια, βίσονες, αλεπούδες, άγριους γαϊδάρους, λαγούς και εργαλεία από πυριτόλιθο και σχιστόλιθο.

Ενώ το κλίμα βελτιωνόταν και πλούσια δάση γέμιζαν τον τόπο, οι κυνηγοί που το χρησιμοποιούν δεν ήταν περιστασιακοί κάτοικοι της σπηλιάς αλλά όλο και περισσότερο μόνιμοι. Το σπήλαιο φτάνει στην ακμή του στην Μέση Νεολιθική (5.000-4.500 π.Χ.) και την ύστερη νεολιθική που ακολουθεί για τα επόμενα 500 χρόνια. Αυτήν την περίοδο βρέθηκε οψιδιανός, ένα πέτρωμα που υπάρχει μόνο στην Μήλο 140 χμ. (80 μίλια) μακρυά και φέρνει μια αληθινή επανάσταση σχετικά με την αντίληψη για τις θαλάσσιες μεταφορές. Ο οψιδιανός εξορίζει τα προηγούμενα εργαλεία από σχιστόλιθο και δίνει την δυνατότητα να φτιαχτούν πολύ καλύτερα με μεγαλύτερη αντοχή. Μια απόπειρα που έγινε να επιβεβαιωθεί η θαλάσσια επικοινωνία Ερμιονίδας – Μήλου ήταν στις 14/06/87 όταν τετραμελές πλήρωμα πήγε από την Ερμιόνη στην Μήλο με πλοιάριο από πεύκα που είχε κατάρτι και πανί. Πήραν οψιδιανό και γύρισαν στην Ερμιόνη.

Το εσωτερικό του σπηλαίου.

Αυτή τη περίοδο στην τροφή προστίθενται γιγάντια ψάρια, φακές που συλλέγονταν με δρεπάνι από πυριτόλιθο, θαλασσινά όστρακα και προς το τέλος της περιόδου διαπιστώθηκε καλλιέργεια της γης και οικόσιτα ζώα. Οι κάτοικοι δεν είναι πια συλλέκτες και κυνηγοί μόνο αλλά και παραγωγοί. Στην ακμή του, το 4.000 π.Χ., το σπήλαιο έφτασε τους 150 κατοίκους και ο οικισμός εξαπλώθηκε και έξω από την είσοδο. Εκεί που με το ανέβασμα της στάθμης είναι σήμερα η θάλασσα, βρέθηκαν κάποια οικήματα, άριστης ποιότητας εργαλεία οψιδιανού αλλά όχι ξύλινα σκεύη λόγω φυσικής φθοράς.

Όλα τα πήλινα θραύσματα που ανήκουν στην Νεολιθική εποχή είναι εσωτερικά μαύρα και εξωτερικά καφέ, δοχεία (κούπες) χωρίς βάσεις και χερούλια η κάποια διακοσμητικά με επίπεδα χείλη. Βρέθηκαν ακόμα γυναικεία ειδώλια (νεώτερης νεολιθικής εποχής) αγαλματίδια, χάντρες, κοσμήματα και κατεργασμένα όστρακα. Όλα τα ευρήματα είναι στο αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου.

Όμως η πιο σημαντική ανακάλυψη θεωρείται ο σκελετός. Πρόκειται για τον αρχαιότερο πλήρη σκελετό στην Ελλάδα 10.000 – 8.000 χρόνια παλιό. Ήταν άντρας 25 χρόνων με ύψος 1,56 που δέχτηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι. Πάνω από τον νεκρό είχαν μπει πέτρες αλλά δεν βρέθηκαν κοσμήματα η αφιερώματα. Είχε τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια στο στήθος στην στάση του εμβρύου. Ήταν θαμμένος με το κεφάλι νότια και τα πόδια στον βορά. Βρέθηκαν ακόμα σκελετοί δυο παιδιών με αντίστροφο προσανατολισμό.

Οι ανασκαφές έχουν γίνει μόνο στον μπροστινό χώρο του σπηλαίου σε επιφάνεια 700 τ.μ. Το υπόλοιπο είναι καταπλακωμένο από την οροφή και ίσως κρύβει μοναδικές πληροφορίες. Τις ανασκαφές έχουν κάνει τα πανεπιστήμια της Ιντιάνα και της Πενσυλβάνια την περίοδο 1967-1976 με επικεφαλής καθηγητή τον Thomas Jacobsen.

Πηγή πληροφοριών : https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%80%CE%AE%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%BF_%CE%A6%CF%81%CE%AC%CE%B3%CF%87%CE%B8%CE%B9

Περισσότερες πληροφορίες για το Sea-Bi μπορείτε να ζητήσετε εδώ :

MIMAIR High Tech Labs
Αγ. Σαράντα 19, Μοσχάτο
www.sea-bi.com
e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. : 210 4820851 και 6944 696 178