Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έκθεση σκαφών και ψαρέματος από τη "NATEX" στη μαρίνα του Tae Kwon Do.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

indigoΆνοιξε τις πύλες της χθες (Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου) η "πλωτή" έκθεση της "ΝΑΤΕΧ" στη μαρίνα του Tae Kwon Do και ολοκληρώνεται αύριο (Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου).

Ήταν μια ιδέα που υλοποίησε πρώτος ο Δημήτρης Παπανδρέου πριν από αρκετά χρόνια (ιδέα που του μετέφερα από ανάλογη πλωτή έκθεση που πραγματοποιείτο στο Southampton της Αγγλίας ("RIBEX"), και ενδιάμεσα μιμήθηκε ο Μανώλης Ευγενιτάκης.

luxuryribΠέρασαν αρκετά χρόνια από τότε και φάνηκε πως οι πλωτές εκθέσεις κοιμήθηκαν για πάντα. Φέτος όμως ο Δήμης Βαρβέρης την θυμήθηκε και παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν οι καλοκαιρνοί μήνες και η κατάσταση ήταν ακόμη ρευστή με τον κορωναϊό, διοργάνωσε την έκθεση αυτή στη μαρίνα του Tae Kwon Do στο Φαληρικό Δέλτα.

Δεν μπορεί να πει κανείς ότι η συμμετοχή ήταν μεγάλη. Κάθε άλλο. Πρόκειται όμως για την  επανεκκίνηση αυτής της θαλασσινής εκδήλωσης και είναι βέβαιο πως αν ο Δήμης Βαρβέρης την επαναλάβει και του χρόνου, η συμμετοχή θα είναι σαφώς μεγαλύτερη.

hydrotabsΜολονότι πάντως η συμμετοχή δεν ήταν μεγάλη, έκαναν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά μερικά εντυπωσιακά σκάφη με πρώτο το "R60", το 18μετρο (!) φουσκωτό της "Luxury RIBS" που έκλεψε την παράσταση, όχι μόνο με το απίστευτο φινίρισμά του και τον εξοπλισμό του, αλλά και με τις 4 (!) 300άρες εξωλέμβιες της Mercury που στριμώχνονταν στο καθρέφτη του! Είναι αλήθεια πως το συγκεκριμένο σκάφος θεωρείται φουσκωτό μόνο επειδή διαθέτει αεροθαλάμους, γιατί κατά τα άλλα μιλάμε για ένα υπερ-πολυτελές κρούϊζερ με τρεις κρεββατοκάμαρες, ανάλογα μπάνια και οικιακό εξοπλισμό που θα ζήλευε ένα πολυτελές διαμέρισμα! Αν θέλει πάντως κανείς να το αγοράσει πρέπει να διαθέτει περίσσευμα πάνω από 1.000.000 ευρώ! Ίσως στο μέλλον έχω την ευκαιρία να κάνω ένα ταξίδι με το σκάφος αυτό ώστε να πω και να δείξω κάτι περισσότερο γιατί αυτή τη φορά κατάπια κυριολεκτικώς τη γλώσσα μου!

4outboardsΕντυπωσιακό επίσης το κατακόκκινο mega r.i.b της "Indigo" με τις τρεις, επίσης κατακόκκινες, θηριώδεις "Suzuki" κρεμασμένες στον καθρέφτη του! Να σημειωθεί ότι το σκάφος αυτό εξετέθη πέρυσι στη Διεθνή έκθεση του Ντύσσελντορφ.

r60bedroomΚατά τα άλλα παρών και ο φίλος μου απ' τα παλιά Γιάννης Ταράσης, με ένα 9μετρο "Winner" στο τρέϊλερ και ένα 10μετρο στη θάλασσα. Εντυπωσιακά χαμηλή πάντως η κατανάλωση του 9μετρου, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του, που φθάνει μετά βίας στα 1,2 λίτρα το μίλι, με ταχύτητα ταξιδίου στους 35 κόμβους και το στροφόμετρο στις 4.000 στροφές, με δεδομένο το μέγεθος του σκάφους, το βάρος του και την ισχύ του κινητήρα του.

handsfreeΤο κερασάκι στην τούρτα ήταν η βόλτα που έκανα με το "Totem 9,80" του Δημήτρη Χαρατσή. Με το κατέβασμα της μανέτας η ταχύτητα του σκάφους ανέβηκε στους 47 κόμβους και με τη μπουκαδούρα να έχει αρχίσει τα παιγνίδια της στον Σαρωνικό η απόλαυση ήταν διπλή. Έκανα απ' τη χαρά μου σαν παιδί που του χάρισαν το παιγνίδι που περίμενε χρόνια! Εύγε Δημήτρη, καλό το σκάφος σου! Γιατί, κακά τα ψέματα, μόνο στη θάλασσα μπορεί κανείς να κρίνει ένα σκάφος, ποτέ πάνω στο τρέϊλερ!