Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί "πρωταθλητών" ο λόγος...

Το σωσίβιο και το quick stop σώζουν ζωές!

Σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Μια εκδήλωση η οποία βαφτίζεται "αθλητική", αλλά μετατρέπεται εξ αρχής σε περιφερόμενο «θίασο», δεν θα μπορούσε παρά να ολοκληρωθεί και με τον ανάλογο τρόπο. Έτσι, στο πλαίσιο του 31ου Ναυτικού Σαλονιού της Αθήνας, έγινε το Σάββατο το απόγευμα η απονομή των «πρωταθλητών» του φετινού ατύπου πανελληνίου «πρωταθλήματος» φουσκωτών σκαφών, στο εντυπωσιακό περίπτερο της "Olympic" του Δημήτρη Καρυοφύλλη.

Επειδή σέβομαι τον εαυτό μου και, κυρίως, αυτούς που σερφάρουν σ’ αυτό το διαδικτυακό περιοδικό, δεν συμμετείχα σ’ αυτή τη φιέστα. Γι' αυτό και δεν υπάρχει στο "Rib and Sea" ανάλογο φωτο-ρεπορτάζ. Και δεν συμμετείχα ενσυνείδητα στη φιέστα της απονομής, για τους ίδιους  ακριβώς λόγους που δεν ήμουν παρών στους τρεις τελευταίους αγώνες αυτού του ατύπου (ο Θεός να το κάνει) «πρωταθλήματος».

Είναι, πιστεύω, αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εντύπου, διαδικτυακού ή ηλεκτρονικού μέσου ενημέρωσης, να επιλέγει για το κοινό του την ποσότητα και, κυρίως, την ποιότητα της ύλης που νομίζει ότι πρέπει και αξίζει να του σερβίρει. Εγώ λοιπόν, μετά τα όσα τραγελαφικά και απαράδεκτα συνέβησαν στη Ρόδο (στον πρώτο αγώνα αυτού του κατ' ευφημισμόν «πρωταθλήματος»), έκρινα ότι πρέπει να κατεβάσω την αυλαία, αμέσως μετά το πέρας του δεύτερου αγώνα στη Λέρο, και να μην παρακολουθήσω τις τελευταίες τρεις παραστάσεις του περιφερόμενου «θιάσου» στη Θεσσαλονίκη, τα Χανιά και το Ηράκλειο. Παραστάσεις οι οποίες, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι οποίες (χωρίς να το ζητήσω) έφθασαν στ’ αυτιά μου, εξελίχθησαν σε πραγματική φαρσοκωμωδία, που λίγο έλειψε κάποιες στιγμές να εξελιχθoύν σε τραγωδία, με απροσδιόριστες συνέπειες για όλους...

Για ένα μόνο πράγμα λυπάμαι ειλικρινώς. Για τον φίλο και πελάτη μου Δημήτρη Καρυοφύλλη, ο οποίος σε εποχή οικονομικής κρίσης επένδυσε αρκετά χρήματα προκειμένου να υποστηρίξει, αλλά και να λάβει μέρος στο «πρωτάθλημα» αυτό, με ένα καλό σκάφος και ένα εξ ίσου καλό πλήρωμα, ελπίζοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα συμμετάσχει, αυτός και η εταιρεία του, στην αναβάθμιση των αγώνων.

Θλίβομαι και οργίζομαι, επίσης, γιατί αυτή η περίεργη "συμφωνία" σιωπής, η οποία έχει "επιβληθεί" στον χώρο αυτό, επιτρέπει σε κάποιους να κομπάζουν για τις "ικανότητές" τους και να συνεχίζουν να ασχημονούν με ανάλογες υπερφίαλες δηλώσεις στον Τύπο.

Ελπίζω ότι αυτοί οι οποίοι κινούν τα νήματα (κακώς κατά την γνώμη μου) αυτού του ατύπου «πρωταθλήματος», θα σοβαρευτούν, θα αφαιρέσουν τα καρκινώματα από το σώμα του ισχύοντος Κανονισμού και, κυρίως, θα τον εφαρμόσουν στο μέλλον χωρίς επιλεκτικές προτιμήσεις και αποκλεισμούς. Αν δεν γίνει αυτό, ας μην εκπλαγούν αν στους αγώνες που θα προκηρύξουν του χρόνου δεν υπάρχουν συμμετέχοντες! 

Σχετικός σύνδεσμος για τον αγώνα της Ρόδου :

http://www.ribandsea.com/boats/racing.html?start=5

Σχετικός σύνδεσμος για τον αγώνα της Λέρου :

http://www.ribandsea.com/boats/racing/119-2009-05-28-16-30-37.html