Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έκθεση "Exclusive Yachting" στον Άγ. Κοσμά.

Πήγε, είδε και φωτογράφισε ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Χλιδή, τόλμη και γοητεία, αν και σε μικρές δόσεις!Μία... ακόμη ναυτική έκθεση άνοιξε τις πύλες της αυτές τις ημέρες στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις της μαρίνας του Αγ. Κοσμά. Η έκθεση ακούει στο όνομα «Exlusive Yachting», και μόνο το όνομά της παραπέμπει σε... χλιδή, τόλμη και γοητεία! Θα μου πείτε, και δικαίως, η έκθεση "is still in action" κι' εσύ την παρουσιάζεις στο "Rib and Sea"; Αυτά είναι βλέπετε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στον αναγνώστη η σύγχρονη τεχνολογία επικοινωνίας που ακούει στο όνομα "διαδίκτυο". Αξιοπιστία, ευελιξία και, κυρίως, αμεσότητα. Οι εκθέτες της "Exclusive Yacting" είναι ήδη λοιπόν στις οθόνες του υπολογιστή σας, μέσω του "Rib and Sea", ενώ οι πόρτες της δεν έχουν ακόμη κλείσει!

Μερική άποψη του χώρου της έκθεσης.Η "Exclusuve Yachting" διοργανώνεται κάθε Σεπτέμβριο στην Ολυμπιακή μαρίνα του Αγ. Κοσμά, η οποία όμως μένει κλειστή και αναξιοποίητη όλους τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου! Αποτελεί μάλιστα προσφάτως το καταφύγιο κάποιων, όχι και τόσο «exclusive», σκαφών, οι κατασκευαστές ή αντιπρόσωποι των οποίων βρίσκουν στην αγκαλιά της τη... στοργή και τη φροντίδα που δεν μπορούν να βρουν στην παραδοσιακή ετήσια έκθεση του κλάδου. Και αναφέρομαι, βεβαίως, στα φουσκωτά σκάφη, τους εξωλέμβιους κινητήρες και το «Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι των Αθηνών», το οποίο, φέτος ειδικώς, θα έχει, όπως προβλέπεται, αρκετές απουσίες, μολονότι στεγάζεται για πρώτη φορά σε έναν αυθεντικό και αξιοπρεπή εκθεσιακό χώρο, δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Για να μη μας παρεξηγήσει η κόκκινη κυρία...Η ύλη αυτού του περιοδικού δεν περιλαμβάνει, ως γνωστόν, «exclusive yachts» και ανάλογο life style. Τα σκάφη αυτά είναι, άλλωστε, μακριά από την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής των παραδοσιακών «φουσκωτάδων» και, συνεπώς, των αναγνωστών του "Rib and Sea". Επειδή όμως, ακόμη και τα «exclusive yachts», έχουν δικαίωμα στη ζωή και... επιπλέουν κι’ αυτά στη θάλασσα, αποφάσισα να δώσω σ’ αυτούς που σερφάρουν στις σελίδες του «Rib and Sea» μια γεύση των "δικών" μας "exclusive" φουσκωτών σκαφών, που έδεσαν στη μαρίνα του Αγ. Κοσμά από τις 17 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2009, αφού δεν θα έχουμε, κατά τα φαινόμενα, την ευκαιρία να τα δούμε τον Οκτώβριο στο «Metropolitan». Κατά τα λοιπά, η φετινή "Exclusive Yachting", κατά γενική ομολογία, ήταν "φτωχότερη" σε συμμετοχές από την περσινή, ενώ οι ασταθείς καιρικές συνθήκες απέτρεψαν τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου. Κάθε πέρσι και... καλύτερα, δηλαδή, σε όλους δυστυχώς τους τομείς.

Μπροστά σ' αυτή τη θέα πώς να μην πιει κανείς στην υγειά όλων;Όσοι πάντως έτυχε να επισκεφθείτε την "Exclusive Yachting" και διαβάσατε αυτή την παρουσίαση, θα διαπιστώσατε ότι απουσιάζει η φωτογραφία ενός από τα εντυπωσιακότερα και μεγαλύτερα φουσκωτά (αν όχι το μεγαλύτερο) που φιλοξενήθηκαν φέτος στη μαρίνα του Αγ. Κοσμά. Δεν το έκανα βεβαίως επίτηδες. Είναι Αρχή μου να παρουσιάζω όλα ανεξαιρέτως τα φουσκωτά σκάφη, ασχέτως εάν συμβαίνει, κάποια φορά, να μη διατηρώ τις καλύτερες σχέσεις με τον κατασκευαστή ή αντιπρόσωπο ενός εξ αυτών. Ο κατασκευαστής του συγκεκριμένου ωστόσο mega r.i.b. (δεν θα αναφέρω το όνομά του για ευνόητους λόγους) μου... απαγόρευσε να δημοσιεύσω φωτογραφίες του σκάφους αυτού στο "Rib and Sea"!!! Κρίμα, γιατί πρόκειται, ειλικρινώς, για ένα εξαιρετικό δημιούργημα. Δεν είχα όμως παρά να του κάνω το χατήρι και να ικανοποιήσω την επιθυμία του. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται άλλωστε! Προσωπικώς, εύχομαι στον εν λόγω κατασκευαστή-αντιπρόσωπο καλές πωλήσεις και, για του λόγου το αληθές, πίνω στην υγειά του το ποτό που κερνούσε τους επισκέπτες της έκθεσης η γοητευτική κοπέλλα της φωτογραφίας...

Pirelli 7.70 και, βεβαίως, Yamaha. Εδώ και αρκετό καιρό πάνε μαζί.

Φουσκωτό Williams 4.45 από την Aqua Craft.

Οκτάμετρος καινούργιος επισκέπτης απ' την Αμερική! Και το όνομα αυτού, Airship.

Εξωλέμβιες Mercury, και φουσκωτά Quicksilver και Walker Bay από την Ζώης Ευσταθίου.
Το δεκάμετρο Tempest Capelli.

Το Super Onda 8.20 της Motomarine.

Magna 32S επίσης από την Motomarine. Hydro Tabs ή, αλλοιώς, λέγε με... flaps!

Υπήρχαν κι' αυτοί οι πειρασμοί και πώς να ησυχάσεις;

Άσπρα, κίτρινα, πράσινα μπλε, καραβάκια στο Αιγαίο...

Εξαιρετική εκμετάλλευση εσωτερικών χώρων στο δεκάμετρο Altais της Speed Marine. Το ίδιο σκάφος και εξωτερικώς. Altais 999 από την Speed Marine.

Δώδεκα κατάλευκα μέτρα πειρασμού από την Fountain...

Λίγο όνειρο δεν βλάπτει...

Είχε να επιδείξει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο η έκθεση!

Δεκάμετρο cabin από την Pirelli και τη Μοτοδυναμική.

Οκτάμετρο φουσκωτό σκάφος από τη Selva και τη Μοτοδυναμική.

Kaitos 8.48 από την Speed Marine.

Ένα τετράμετρο μικρό με αίσθηση μεγάλου από την Barracuda.

Το ολοκαίνουργιο εννιάμετρο Cabin Satellite από την Barracuda με το πρωτοποριακό bimini top/τέντα που εκτελεί και χρέη... air lift!

Magna 35 Cabin από τη Motomarine.

Και μικρό 3.25 από την Williams. Κάποιοι, που αδιαφορούν για τη διεθνή κρίση, θα ρίξουν σίγουρα μια ματιά κι' εδώ!

Και tenders Navigator από την FR Marine.

Εξωπραγματική ηλεκτρική εγκατάσταση στο νέο ενιάμετρο Barracuda!

Κρυφός πόθος πολλών η Verado 350.

Διευθύνσεις εταιρειών.

Pirelli - Selva - Yamaha : ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ A.E.E. - www.yamaha-motor.gr

Williams : AQUA CRAFT - www.aquacraft.gr

Airship : MARINA ONE - www.marinaone.gr

Mercury, Quicksilver, Walker Bay : ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε. - www.zois.gr

Super Onda, Magna : MOTOMARINE - www.motomarine.gr

Cigarette, Fountain : MOTOCRAFT A.E. - www.motocraft.gr

Hydro Tab : HYDRO TAB, Παπάζογλου 4, 177 78 Αθήνα. Τηλ. : 210 4836343-5-6

Speed Marine : DIVING MARINE - www.divingmarine.com

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο : TROPICAL Α.Ε.Β.Ε. - www.tropical.gr

Navigator : FR MARINE - www.frmarine.gr

Barracuda : ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΚΑΦΗ BARRACUDA - www.barracuda.gr