Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σας ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να συνεχίσω να αναπνέω ταξιδεύοντας.

kritiiiΌταν πριν από 9 περίπου χρόνια έκλεισα τα βιβλία της επιχείρησής μου, ανήμπορος να πληρώνω ασφαλιστικές εισφορές και φόρους, ενώ το εισόδημά μου είχε σχεδόν μηδενιστεί, νόμιζα ότι εκεί θα τελείωνε και το χόμπυ μου και η ενεργή δραστηριότητά μου στον χώρο της θάλασσας. Μερικά χρόνια πριν, άλλωστε, είχα πουλήσει το τελευταίο φουσκωτό σκάφος που είχα γιατί δεν υπήρχε πια η δυνατότητα να πληρώνω 2 λίτρα αμόλυβδης βενζίνης για μια θαλασσινή απόδραση ενός ναυτικού μιλίου!

kagkourasΛίγο νωρίτερα ο Νίκος Κάγκουρας μου είχε κάνει το πρώτο μεγάλο δώρο. Δημιούργησε για λογαριασμό μου την ιστοσελίδα https://www.ribandsea.com/ και μου έδωσε τη δυνατότητα να επικοινωνώ τις ιδέες μου, να γράφω, να φωτογραφίζω και να βιντεοσκοπώ τα ταξίδια και τις συνεντεύξεις μου. Κάτι που με απίστευτη δυσκολία έκανα μέχρι τότε λόγω της δυσκαμψίας μου στα παραγγέλματα επίκυψης που μου έδιναν οι εκδότες και καναλάρχες. Εκείνη η ανιδιοτελής προσφορά του φίλου μου ήταν πολύτιμη και τον ευχαριστώ απ' τα βάθη της καρδιάς μου.

megisti10Ακολούθησε το YouTube και, σιγά σιγά στην αρχή, άρχισε να μεγαλώνει ο αριθμός των συνδρομητών μου, αγγίζοντας σήμερα τους 50.000! Ήταν τότε που απευθύνθηκα, διστακτικά ομολογώ, στην ΑΝΕΚ LINES ζητώντας συνεργασία στον τομέα της αμφίπλευρης διαφήμισης. Επειδή μάλιστα δεν είχα τη δυνατότητα να εκδίδω τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, πρότεινα στην εταιρεία, σαν αντιπαροχή για τη διαφήμιση που θα της έκανα στο διαδικτυακό περιοδικό μου, να μου παρέχει κάποια δωρεάν εισιτήρια για να συνεχίσω να ταξιδεύω στο Αιγαίο με τα καράβια της. Η ΑΝΕΚ LINES, με την ευνοϊκή εισήγηση της κυρίας Άννας Νικολακάκη, έκανε δεκτό το αίτημά μου.

naxosΑκολούθησαν η BLUE STAR FERRIES, η HELLENIC SEAWAYS και η ZANTE FERRIES και έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να ταξιδεύω, μαζί με την καπετάνισσα και το αυτοκινούμενο, σε όλο το Αιγαίο, από τη Λήμνο μέχρι το Καστελλόριζο και από τις Κυκλάδες μέχρι τη Χίο και τη Λέσβο. Μια τεράστια φιάλη οξυγόνου που μου προσέφεραν ο φίλος μου Νίκος Κάγκουρας και οι ακτοπλοϊκές εταιρείες ΑΝΕΚ LINES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και ZANTE FERRIES και μια αναπάντεχη πηγή ευεξίας αφού μου δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσω να ταξιδεύω στο απέραντο γαλάζιο, να γράφω, να φωτογραφίζω, να βιντεοσκοπώ και να ονειρεύομαι.

milosΤο ευχαριστώ είναι μικρή λέξη για να εκφράσει την ευγνωμοσύνη μου στις κυρίες Άννα Νικολακάκη, Χριστίνα Γρηγορά και Τζένη Χατζηπορτοκάλη, που εκπροσωπούν τις εταιρείες ΑΝΕΚ LINES, BLUE STAR FERRIES και HELLENIC SEAWAYS αντιστοίχως, τον φίλο μου Νίκο Κάρδαρη της ZANTE FERRIES και βεβαίως τον φίλο μου Νίκο Κάγκουρα.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος