Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Θα αντιδράσει η Δικαιοσύνη στην προφανή κακοδιαχείριση του δημοσίου χρήματος στην υπόθεση των κακοτεχνιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.;

Δημοσιογραφική επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

thumbnail IMG 1478Η διερεύνηση για τις κακοτεχνίες που έγιναν στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα καλά κρατεί.

Μετά την έμμεση, πλην σαφή, άρνηση της κυρίας Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη να απαντήσει στις ερωτήσεις μου και να μου δώσει αντίγραφα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων, απευθύνθηκα στον Μηχανολόγο Μηχανικό της ως άνω Δ/νσης κ. Νίκο Βενιό, ο οποίος είχε δει ιδίοις όμμασι τις κακοτεχνίες των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και τις ζωές ανθρώπων και ζώων και που τελικώς οδήγησαν στην εγκατάλειψή τους με απόφαση του αρμοδίου Υπουργείου.

Ο κ. Βενιός αρνήθηκε κι' αυτός να ανταποκριθεί στο αίτημά μου με αποτέλεσμα να αποτανθώ, μετά από δική του προτροπή, στην προϊσταμένη του Τεχνική Υπηρεσία.

Η απάντηση ήταν και πάλι αρνητική. Κοινοποιήθηκε μάλιστα στην Αντιπεριφέρεια δίνοντας με τον τρόπο αυτόν το "άλλοθι" στην κυρία Μπόγρη προκειμένου να δικαιολογήσει τη δική της άρνηση να μου χορηγήσει τα επίμαχα έγγραφα των ελέγχων και των πραγματογνωμοσυνών για τις κακοτεχνίες των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.

Ύστατο καταφύγιό μου ο Εισαγγελέας Πειραιώς στον οποίο παρέδωσα ιδιοχείρως το αίτημά μου για την χορήγηση εισαγγελικής παραγγελίας προκειμένου να μου δοθούν τα έγγραφα που ζητούσα. Κι' εκεί όμως οι πόρτες ήταν κλειστές με την διαπίστωση πως η Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο τυφλή, αλλά και κουφή!

Ο Εισαγγελέας δικαιολόγησε την άρνησή του με το "επιχείρημα" πως, αν και εξ αιτίας της δικής μου καταγγελίας διεξάγεται έρευνα από την Εισαγγελία Πειραιώς, δεν παρίσταμαι ως Πολιτική Αγωγή και συνεπώς δεν έχω έννομο συμφέρον να πάρω έγγραφα της δικογραφίας!!!