Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από Κ.Υ.Α. για επιβολή τέλους διέλευσης σκαφών απ' το Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Αθήνα, 26 Ιουλίου2023

Προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα,

editorialimageΠληροφορήθηκα προσφάτως, μετά από καταγγελίες συνδρομητών και αναγνωστών μου, ότι με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠ.Ε.Ν./ΥΠΡΓ/84580/8195/03-09-2020, Φ.Ε.Κ. 3832/Β’/2020 δεν επιτρέπεται πλέον ακόμη και η διέλευση ιδιωτικών σκαφών αναψυχής από την θαλάσσια περιοχή που ορίζεται σαν θαλάσσιο πάρκο των Βορείων Σποράδων, ειμή μόνο εάν καταβληθεί χρηματικό τέλος 11 ευρώ ανά επιβαίνον άτομο συν 30 ευρώ για το σκάφος! https://alonissos-park.gr/wp-content/uploads/2016/07/forma_aitisis_el.pdf

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, η παρ. 3 του άρθρου 5 του Συντάγματος δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Προβλέπει αντιθέτως ότι :

«H προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Κανένας δεν καταδιώκεται […] ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος». Αλλά, το Σύνταγμα δεν περιορίζεται σε αυτή τη γενική προστασία της ελευθερίας κίνησης και εγκατάστασης, η οποία περιλαμβάνεται στην προσωπική ελευθερία. Διευρύνει την προστασία της ελευθερίας αυτής στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία «απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν.»

Από πού ορμώμενοι λοιπόν οι εμπλεκόμενοι Υπουργοί εξέδωσαν Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία παραβαίνει το άρθρο 5 του Συντάγματος;

Το χαράτσι αυτό, το οποίο επεβλήθη στους κατόχους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, οι οποίοι απλώς διέρχονται απ’ το θαλάσσιο πάρκο των Βορείων Σποράδων προκειμένου να κατευθυνθούν στη Χαλκιδική, στη Θάσο ή άλλες περιοχές του βορείου Αιγαίου, και όχι για να ψαρέψουν, είναι εντελώς παράλογο, παράνομο και κατά παράβαση του άρθρου 5 του Συντάγματος. Και μάλιστα, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, χρέη αστυνόμευσης της περιοχής, εισπράκτορα του τέλους διέλευσης και βεβαίωσης του προστίμου (το οποίο ανέρχεται στο δεκαπλάσιο του τέλους διέλευσης στην περίπτωση που δεν έχει καταβληθεί το προβλεπόμενο χαράτσι!!!), έχουν αναλάβει οι φύλακες της μονάδας διαχείρισης οι οποίοι απέκτησαν το δικαίωμα – άκουσον άκουσον – να επιβάλλουν οι ίδιοι τα πρόστιμα και όχι το Λιμενικό Σώμα το οποίο θα ήταν αρμόδιο, εάν και εφ’ όσον η απόφαση για την επιβολή χαρατσίου διέλευσης ήταν βεβαίως νόμιμη!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαράτσι διέλευσης επεβλήθη με το εξής σκεπτικό :

«Λόγω των διαρκώς επιδεινούμενων κλιματολογικών και περιβαλλοντικών συνθηκών, είναι παγκόσμια πρακτική η θέσπιση εισιτηρίου για την καλύτερη λειτουργία, τη βιωσιμότητα και την προστασία των φυσικών πάρκων και άλλων προστατευόμενων περιοχών υψίστης οικολογικής σημασίας. Σύμφωνα με τον στόχο 11 της Σύμβασης για τη Βιολογική Ποικιλότητα (CBD AichiTarget 11) μέχρι το 2020, η παγκόσμια κοινότητα έχει δεσμευτεί να αυξήσει τις προστατευόμενες περιοχές και να τις διαφυλάξει με σειρά ενεργειών, ώστε να καλύπτουν το 17% της χερσαίας έκτασης του πλανήτη και το 10% της θαλάσσιας. Η καταστροφή δασών και η απώλεια βιοποικιλότητας συμβάλουν στην κλιματική αλλαγή, της οποίας το κόστος της είναι ανυπολόγιστο. Δημοσιευμένες μελέτες και έγκυρα επιστημονικά δεδομένα, επισημαίνουν εξάλλου ότι αυτός όπως και προηγούμενοι κορωνοϊοί ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με την απώλεια της βιοποικιλότητας.

Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού του εισιτηρίου θα αποτελέσει σημαντικό οικονομικό πόρο του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, με στόχο τη «θωράκιση» και την ενίσχυση της προστασίας του οικοσυστήματος και του φυσικού περιβάλλοντος και άρα θα «επιστρέψει» στην κοινωνία και το περιβάλλον και θα είναι ανταποδοτικό. Το ποσό θα διατεθεί μεταξύ άλλων για δράσεις, όπως καθαρισμός ακτών, συντήρηση μονοπατιών, τοποθέτηση μόνιμων αγκυροβολίων κ.λπ., που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντος. Ως γνωστόν, η διαχείριση του Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ. γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο και μόνο και δεν συνδέεται με καμία ΜΚΟ. Παρατίθεται η σχετική ΚΥΑ που επεξηγεί λεπτομερώς τα σχετικά με τη θέσπιση εισιτηρίου, την κατανομή του ποσού, τις εξαιρέσεις κ.λπ. (ΥΠΕΝ/ΥΠΡΓ/84580/8195/03-09-2020, ΦΕΚ 3832/Β’/2020).»

https://e-thessalia.gr/yperaspizetai-tin-apofasi-gia-ti-thespisi-eisitirioy-o-foreas-diacheirisis-toy-thalassioy-parkoy-alonnisoy/

Δεν ευσταθεί βεβαίως σαν δικαιολογία ότι η θέσπιση του εισιτηρίου (χαράτσι) επιβάλλεται (δήθεν) για να «θωρακίσει» και να ενισχύσει την προστασία του οικοσυστήματος και του φυσικού περιβάλλοντος και άρα θα «επιστρέψει» στην κοινωνία και το περιβάλλον και θα είναι ανταποδοτικό!

Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν φόρους γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Εάν ήταν έτσι, τότε ακόμη και για τη διέλευσή του ένας πολίτης από μια δασική περιοχή θα έπρεπε στο εξής να καταβάλλει εισιτήριο δεδομένου ότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής της!!! Είναι προφανές ότι το μέτρο είναι καθαρά εισπρακτικό και κάποιοι ωφελούνται από αυτό. Διότι, ουδείς μπορεί να πιστέψει ότι το απαράδεκτο και παράνομο αυτό χαράτσι έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα και θα επιστρέψει στους πολίτες της χώρας εν είδει έργων και μέτρων που θα προστατεύσουν (τάχα) το περιβάλλον!

Το οξύμωρο δε είναι ότι ενώ το χαράτσι αυτό επιβάλλεται σε όλα ανεξαιρέτως τα σκάφη αναψυχής, εξαιρούνται οι κάτοικοι και αλιείς της Αλοννήσου με το σκεπτικό ότι :

«Η ανακήρυξη  του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου είχε σοβαρό αντίκτυπο και περιόρισε σημαντικά τις επαγγελματικές, εμπορικές, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες των κατοίκων της Αλοννήσου και μόνο (όπως των αλιέων και άλλων επαγγελματικών κατηγοριών), με αποτέλεσμα την απώλεια εσόδων τους.»

Εν ολίγοις, ενώ σε όλους τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι είναι κάτοχοι ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, απαγορεύεται ακόμη και η απλή διέλευση ή επίσκεψη των νησιών Κυρά Παναγιά, Σκάντζουρα και των υπολοίπων νησιών του Θαλάσσιου Πάρκου των Βορείων Σποράδων, επιτρέπεται στους ψαράδες της Αλοννήσου να ψαρεύουν ελεύθερα και χωρίς χαράτσι στην ίδια περιοχή!!!

Για ποια προστασία του τοπικού οικοσυστήματος μιλάμε άραγε και πόσο υποκριτικές είναι αυτές οι δικαιολογίες προκειμένου να νομιμοποιηθεί ένα αντισυνταγματικό χαράτσι και να περιοριστεί η ελεύθερη διακίνηση των Ελλήνων πολιτών στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή;

Αξιότιμε κ. Εισαγγελέα, σας παρακαλώ να διερευνήσετε το θέμα και να αποκαταστήσετε το Δίκαιο και τη νομιμότητα, η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει υποστεί κατάφωρη παραβίαση.

Με τιμή
Ιωσήφ Ι. Παπαδόπουλος
Ελεύθερος δημοσιογράφος
https://www.ribandsea.com/
YouTube : Ιωσήφ Παπαδόπουλος
E mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εν τω μεταξύ υπάρχει καταγγελία ότι φορτηγό αγνώστου ιδιοκτήτη απορρίπτει σάπια κρέατα, κιμάδες και κοτόπουλα στη θαλάσσια περιοχή του Αγ. Νικολάου Λαυρίου με αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, την απόφραξη του συστήματος άντλησης θαλασσίου ύδατος από το παρακείμενο εργοστάσιο της ΔΕΗ για την ψύξη των μηχανημάτων του!

Η υπόθεση διερευνάται απ' την Αστυνομία και το Λιμενικό.