Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κώστας Περσελής : Θα παύσουμε στο εξής να είμαστε επιεικείς με την Δήμαρχο Κάσου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Με το λαούτο του συνοδεύει τον Δημήτρη Περσελή σε γλέντι στον Άγιο Κωνσταντίνο.Τον Κώστα Περσελή τον έβλεπα παλαιότερα να παίζει το λαούτο του δίπλα στον βιρτουόζο της λύρας Δημήτρη Περσελή, στα καλοκαιρινά κασιώτικα πανηγύρια ή σε αυτοσχέδια γλέντια στο ξωκκλήσι του Αγ. Κωνσταντίνου. Τον Μάϊο του 2014 αποφάσισε να κατέβει στον πολιτικό στίβο για να διεκδικήσει τον Δήμο του νησιού του, έχοντας απέναντί του την "έμπειρη" Μαίρη Σορώτου Τσανάκη η οποία, τελικώς, κατάφερε να επικρατήσει με διαφορά 70 περίπου ψήφων.

Ήπιος σαν χαρακτήρας, ο Κώστας, δεν ανταγωνίστηκε την πολιτική του αντίπαλο στο στάδιο της πόλωσης που επέλεξε να ακολουθήσει η τελευταία προκειμένου να κόψει πρώτη το νήμα της κάλπης. Την ίδια στάση κράτησε και κατά την διάρκεια του πρώτου έτους της δημαρχίας της κυρίας Τσανάκη, μολονότι συνέχισε, όπως λέει ο Κώστας, να τον προκαλεί με άδικες προσωπικές επιθέσεις κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. "Δεν θέλω να πηγαίνω στα δημοτικά συμβούλια για να τσακωθώ", λέει ο Κώστας Περσελής, και συνεχίζει : "Όμως έχει και η υπομονή τα όριά της".

Ο Κώστας Περσελής κατηγορήθηκε, από τους ψηφοφόρους του κυρίως, ότι ασκεί μέχρι τώρα "χλωμή" αντιπολίτευση. Ο ίδιος δεν το αρνείται, λέγοντας ωστόσο ότι κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει πως η παράταξή του δεν έκανε προτάσεις και δεν υπέγραψε τις αποφάσεις εκείνες που είχαν σαν γνώμονα το συμφέρον του νησιού. Η ολιγωρία ωστόσο της Δημάρχου στην υλοποίηση αυτών των αποφάσεων, η αδικαιολόγητη, επιθετική και άδικη στάση της απέναντί του, η τακτική της να μην ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και να στερεί στον ίδιο την πρόσβαση στο πρωτόκολλο του Δήμου και στα εισερχόμενα έγγραφα, έχουν ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής του.

Είναι η πρώτη ίσως φορά που Δήμαρχος αμφισβητείται τόσο γρήγορα και τόσο έντονα τόσο από την αντιπολίτευση όσο, κυρίως, από την συμπολίτευση! Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο δημοτικός σύμβουλος της κυρίας Τασανάκη, ο Αντώνης Ζάγορας, αυτόν που η Δήμαρχος της Κάσου αποκαλούσε μέχρι πρότινος "δεξί της χέρι", ανεξαρτητοποιήθηκε και της ασκεί έντονη κριτική, ενώ ο εκτελών χρέη Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που πήρε και τις περισσότερες ψήφους στις δημοτικές εκλογές του 2014, ο αγαπημένος γιατρός της Κάσου Νίκος Συμσερίδης, παραιτήθηκε και απεχώρησε, αρνούμενος προς το παρόν να εξηγήσει τους λόγους αυτής της παραίτησης.