Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας "ανακρίνεται" απ' τον Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimarxos.astypalaiasΟ πολιτικός μηχανικός Νίκος Κομηνέας εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Αστυπάλαιας και διαδέχθηκε τον Πανορμίτη Κονταράτο που διοίκησε το νησί συνεχώς επί 20 συναπτά έτη.

Τα σχόλια των κατοίκων της Αστυπάλαιας για τον καινούργιο Δήμαρχο είναι πολλά και αμφιλεγόμενα. Κάποιοι λένε πως είναι ικανός, έχει γνώσεις και είναι καλός χειριστής του προφορικού λόγου, άλλοι πως πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την ημέρα της εκλογής του και μετέθεσε την υλοποίηση των προεκλογικών του υποσχέσεων στο μέλλον.

Αφού περιπλανήθηκα τις πρώτες ημέρες στο νησί, προκειμένου να διασταυρώσω, κατά το δυνατόν, τις πληροφορίες και να καταγράψω τα προβλήματα με τη βιντεοκάμερα, ζήτησα να δω τον Δήμαρχο. Επειδή ήταν εκτός Αστυπάλαιας το ραντεβού κλείστηκε με καθυστέρηση δύο ημερών.

Τα θέματα της συζήτησής μας πολλά και ποικίλλα. Ύδρευση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδικό δίκτυο, διαχείριση απορριμμάτων, βιολογικός καθαρισμός λυμάτων, αρχαίο νεκροταφείο βρεφών, Κάστρο, σφαγείο, ανεμογεννήτριες, πράσινη ενέργεια και ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ακούστε πώς απάντησε στις ερωτήσεις μου.