Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από τη Νατάσα Ματράγκα.

Επηρεασμένη από την πρόσφατη συνέντευξη του Δαμιανού Δακτυλίδη, η καλή μου φίλη Νατάσα Ματράγκα μου έστειλε ένα μήνυμα το οποίο θεωρώ εξαιρετικό και με την άδειά της δημοσιεύω αυτούσιο :

Φίλε Ιωσήφ,

natasa3Κάθισα και σκέφτηκα μερικά πράγματα αφού είδα το βίντεο με τον παραολυμπιονίκη Διαμιανό Δακτυλίδη και τις έγνοιες και τα άλυτα αιτήματά του. Σε ευχαριστώ για τα κολακευτικά σχόλια που έκανες για εμένα, νοιώθω όμως ότι οφείλω να κάνω μια διευκρίνιση, για να είμαι όσο γίνεται συνεπής. Δεν έχω 150 IQ αλλά αυτό έχει λίγη σημασία εδώ που φτάσαμε. Είσαι δίκαιος άνθρωπος, και δεν είμαστε εκεί όπου ξεκινήσαμε. Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε μέχρις εξαντλήσεως δυνατοτήτων. Πιστεύω ότι είναι πιο ακριβές και συνεπές - όταν και εάν αναφερθείς ξανά σε εμένα - να με κατονομάζεις ως "ο Αόρατος Άνθρωπος". Δεν απηχεί πλέον τίποτα και δεν πρόκειται να κομίσει τίποτα η αναφορά στο Σύνδρομο Asperger και στον αυτισμό. Σε ευχαριστώ που στάθηκες δίπλα μας σε αυτόν το αγώνα, έναν αγώνα που είναι προορισμένος να χαθεί, ίσως γιατί πρέπει να ανοίξει τώρα ένας μεγαλύτερος Κύκλος.

Στην υπόθεσή μου δεν πρόκειται ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσα σε αυτό το κράτος. Παραμένω ένα πρόσωπο με δύο ασθένειες, δύο βιογραφικά, δύο ιστορίες ζωής, δύο προσωπικότητες σύμφωνα με την ...Ιατρική και την Δικαιοσύνη τούτης της Πολιτείας. Κανένας δεν τιμωρείται από τους νόμους της. Η εξαχρειωμένη Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της είναι αποφασισμένοι. Δεν διώκουν τους σαδιστές, αλλά δεν διώκουν ούτε εμάς, ούτε τον καθηγητή Μαυρέα για ψευδές ιατρικό πιστοποιητικό, επειδή δήθεν ...κοροϊδέψαμε το ΚΕΠΑ. Εμείς τους το ζητήσαμε: “Τιμωρήστε εμάς εάν έχετε στοιχεία και μπορείτε να αποδείξετε ότι ψευδόμαστε”. Θα ήταν ένας τρόπος να επιλυθεί η υπόθεσή μου. Ούτε καν αυτό. Ο αχρείος θίασος που αυτοαποκαλείται Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επικεφαλής τον πλήρως ελεγχόμενο Πατούλη, το ίδιο βιολί. Μιλούμε για την μέγιστη ανανδρία και δειλία, για το έσχατο φρέαρ λυματολάσπης. Μιλούμε για ανελλήνιστο κράτος - ζόμπι, που σιχαίνεται την ελληνική σκέψη και προπάντων τη λυσιτέλεια. Ομιλούμε για την σύγχρονη Τροία: Αυτή είναι η νεο-Ελλάδα.

Γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά του επαναλαμβανόμενου μοτίβου των καλών Ελλήνων με τις καλές προθέσεις, το “καλό παιδί της διπλανής πόρτας", ο χαρακτήρας του οποίου διακινείται στο Γίγνεσθαι με διάφορα σχέδια, χρώματα, αξιώματα, “κατορθώματα”, “ευσεβείς πόθους” και μαλαγανιές. Το καλό ελληνικό κρατικοδίαιτο παιδί φροντίζει να συγκαλύπτει κάθε ώρα και στιγμή όλες τις απίθανες μπαγαποντιές των ομογάλακτών του παιδιών, κινούμενο πάντα στις γραμμές των κακοραμμένων κυβερνητικών αφηγημάτων που στοχεύουν στο κυνήγι μαγισσών.

Ένα τέτοιο “καλό παιδί”, το οποίο μάλιστα τυχαίνει να τρέχει τα πληροφοριακά συστήματα του κράτους (ΓΓΠΣ-ΑΑΔΕ-ΗΔΙΚΑ) βγήκε να μας πει ότι τα πλαστά free pass πιστοποιητικά covid-19 είναι όμοια περίπτωση με τα ψευδή πιστοποιητικά που δίνουν οι ειδικοί (εννοεί οι θεράποντες ιατροί, αλλά δεν το λέει ξεκάθαρα) στους πελάτες τους (εννοεί τους ασθενείς-ανάπηρους). Το καλό παιδί αποφεύγει να αναφέρει τη λέξη “ιατρός” γιατί θα έπρεπε να εξηγήσει, στη συνέχεια, γιατί ποτέ δεν τιμωρήθηκαν αυτοί οι γιατροί που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν ψευδείς βεβαιώσεις (δηλαδή ιατρικές γνωματεύσεις) σε ασθενείς που αιτούνται πιστοποίηση της πάθησής τους ως αναπηρίας. Θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί ο ίδιος και οι εισαγγελείς δεν έχουν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένο έργο στην καταπολέμηση αυτής της απάτης. Θα έπρεπε να εξηγήσει γιατί ποτέ δεν τιμωρήθηκαν οι ιατροί και άλλοι διευκολυντές (δικηγόροι, δημόσιοι υπάλληλοι, και άλλοι “ειδικοί”) του Mr Energa, γιατί τις 700 τόσες υποθέσεις αποφυλάκισης κρατούμενων με “αναπηρία” που υποτίθεται ότι χειρίζεται από το 2017 η Εισαγγελέας Τουλουπάκη τις έφαγε η μαρμάγκα.

Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική των “καλών παιδιών”, και προκειμένου να ευλογήσει τα γένια του και να χτενίσει τα γένια των πολιτικών και των δικαστικών, ο ΓΓ της ΓΓΠΣ, καθηγητής Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, εμφανίζει ως πιλότο και παράδειγμα για την καταπολέμηση της κοβιντοαπάτης την περίπτωση των επιδομάτων αναπηρίας, συνδέοντας τις δυο περιπτώσεις σε μια κυκλική συλλογιστική, όπου βέβαια δεν παράγεται ποτέ τίποτε και δεν περατώνεται ποτέ τίποτε, παρά μόνο δικαιολογούνται χρόνοι σε πληρωμένες δημόσιες θητείες και πολυθεσίες. Ωστόσο, επιτυγχάνεται να συντηρείται το αφήγημα των “απατεώνων αναπήρων” και, ως εκ τούτου, να δικαιολογείται ο κρατικός σαδισμός σε βάρος τους. Επιτυγχάνεται, επίσης, η απομάκρυνση του φακού από τα πολιτικο-ιατρικά κυκλώματα εκμετάλλευσης της αναπηρίας.
https://www.iefimerida.gr/ellada/aggizoyn-oi-arhes-ta-kyklomata-ton-maimoy-emboliasmon

Είναι του συρμού, στις μέρες μας, ένας άλλος τύπος τύπος καλού παιδιού που ομνύει στην “ενότητα” των Ελλήνων και στην εθνική “αφύπνιση”, κραυγάζοντας προς τους Έλληνες: “Ενότητα!”(διάβαζε: -λύκος...λύκος!). Καμία ενότητα· είναι αδύνατον. Οι αόρατοι άνθρωποι δεν είναι της ίδιας πάστας και της ίδιας υπαρξιακής υφής με τους ορατούς του Κράτους ανθρώπους, δεν ανήκουμε στην ίδια “συνομοταξία”. Καμία ενότητα που να εξυπηρετεί την καφκική αλυσιτέλεια της σύγχρονης Τροίας που έκλεψε, μαγάρισε και βαυκαλίζεται κιόλας από πάνω. Κράτος χωρίς δίκαιο, χωρίς κώδικες, χωρίς τρόπο, είναι Κράτος χωρίς Κοινότητα. Λυπούμαι που πρέπει να ακουστούν τα λόγια μου αυτά.

Προσπάθησα να διαβάσω πίσω από το φαινομενικά αντικρουόμενο σχόλιό σου κάτω από το πρόσφατο βίντεό σου που αφορούσε στον καθηγητή Βαθιώτη. Λες, επί λέξει, ότι “Έχουν καταφέρει να διχάσουν τον κόσμο ώστε να τρωγόμαστε μεταξύ μας κι' αυτοί να βασιλεύουν. Αφήστε που στους δέκα Έλληνες οι ένδεκα θέλουν να κάνουν κόμμα και να γίνουν αρχηγοί!”. Οι δύο αυτές προτάσεις είναι -φαινομενικά- αντιφατικές. Η μία υπονοεί μάλλον ένα συνονθύλευμα, ένα κοπάδι “αγαθών” ζώων εκμετάλλευσης που άγεται και φέρεται (και αρμέγεται!), και η άλλη υπονοεί μια φάρα αρχομανών, μία αγέλη λύκων, που ο καθένας θέλει να γίνει “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”. Παρεκτός εάν...

Παρεκτός εάν, φίλε Ιωσήφ, στοχεύεις στο ξεδίπλωμα της σκέψης μέσα από την αλληγορία, οπότε σου πιστώνω μοναδική Έμπνευση. Μιλάς για ένα κοπάδι Αμνόσχημων Λύκων. Λύκοι με μορφή Αμνών. Αυτοί είναι οι νεο-Έλληνες! Λύκοι ντυμένοι με προβιές Αμνών. Δεν έχει νόημα να φωνάξεις “Λύκος!” μέσα σε μία αγέλη λύκων. Homo homini lupus. Στο διάολο λοιπόν με δαύτους. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον, ούτε φταίει κανένας πολιτικός-λύκος. Ο καθένας όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Να τελειώνουμε με την νεομυθολογία και την καραμέλα που θέλει τον ελληνικό λαό πάντα “ευκολόπιστο και πάντα προδομένο”. Ο Δούρειος Ίππος είναι εντός των Τειχών. Η νέα Τροία είναι εδώ...

Νατάσα Ματράγκα
Ο Αόρατος Άνθρωπος