Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Λευτέρης Δήμας. Ο επικοινωνιακός Σαμιώτης γίγαντας που κατασκευάζει εκπληκτικά μαχαίρια και δερμάτινα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimas.lefterisΗ συνάντησή μου με τον επικοινωνιακό και πανύψηλο Λευτέρη Δήμα, στο εργαστήριό του στο Πυθαγόρειο της Σάμου, ήταν ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί. Ο χαρούμενος και άκρως επικοινωνιακός αυτός γίγαντας κατασκευάζει τα δικά του υπέροχα μαχαίρια και δερμάτινα με ένα τρόπο που τον κάνει μοναδικό! Άλλος έχει το όνομα, τελικώς, κι’ άλλος έχει τη χάρη! Οι Κρητικοί πίστευα μέχρι τώρα ότι είναι οι καλύτεροι στο είδος αυτό, αλλά η αγάπη και το μεράκι του Σαμιώτη γίγαντα τον κάνουν νομίζω ξεχωριστό.

Μοναδικός μαχαιροποιός, σ’ ολόκληρη τη Σάμο, κατασκευάζει μαχαίρια για κάθε χρήση. Άλλα τα εκθέτει στο κατάστημά του, στο Πυθαγόρειο της Σάμου, και άλλα τα κατασκευάζει κατόπιν παραγγελίας.

Αντιγράφω λίγα λόγια που ο ίδιος γράφει στη σελίδα επικοινωνίας του https://www.orionasknives.com/contact/

dimas.lefteris2«Από τότε που θυμάμαι το εαυτό μου το μυαλό μου και η ψυχή μου ήταν στη φύση και τις ασχολίες γύρω από αυτή. Όλες οι δραστηριότητες, όπως κυνήγι, ψάρεμα, εξορμήσεις αλλά και οτιδήποτε άλλο περιλάμβανε το φυσικό τοπίο ως χώρο δράσης, ήταν και είναι κομμάτι της ζωής μου. Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες με συνεπήραν κατ’ επέκταση τα κυνηγητικά όπλα και τα μαχαίρια. Η συλλογή των μαχαιριών άρχισε από πολλή μικρή ηλικία και μεγαλώνοντας η επιθυμία να φτιάξω ένα δικό μου μαχαίρι ολοένα και μεγάλωνε. Αυτό το κατάφερα. Στην αρχή με λάμες εμπορίου τώρα πια μόνο με δικές dimas.lefteris3μου φτιαγμένες με την μέθοδο της αποκοπής. Σιγά σιγα εξόπλισα το εργαστήριο μου με τα κατάλληλα εργαλεία για την μαχαιροποιία. Λειαντήρες, φρεζοδράπανο και φούρνο θερμικής κατεργασίας ώστε οι λάμες μου και τα μαχαίρια μου να είναι 100% κατασκευασμένα από εμένα. Όπως επίσης και οι δερμάτινες και Κydex θήκες μου».

Το κατάστημα και το εργαστήριο του Λευτέρη βρίσκονται στην οδό Λυκούργου Λογοθέτη, στο Πυθαγόρειο της Σάμου. Η ηλεκτρονική του διεύθυνση είναι : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και τα τηλέφωνά του : 22730 62418 και 6989 291 715

Δείτε εδώ το πολύ ενδιαφέρον βίντεο από την επίσκεψή μου στο εργαστήριό του : https://www.youtube.com/watch?v=YoTOm0-Xz88