Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στέφανος Τσοκαράς. Χαράζει με laser τα όπλα της Αστυνομίας και του Στρατού!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

lasermark3Έχω πολλές φορές πει ότι θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο καθώς κατά την διάρκεια των 12 περίπου ετών που ασχολούμαι πιο "επαγγελματικά" με τη βιντεοσκόπηση και την ανάρτηση του υλικού της βιντεοκάμερας στο YouTube, συνάντησα και συζήτησα με ανθρώπους που διαθέτουν ήθος, χιούμορ, ταλέντο, έμπνευση και διάθεση για δημιουργία. Ανθρώπους οι οποίοι δεν προβάλλονται κατά κανόνα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης - αποχαύνωσης - παραπλάνησης και εξαπάτησης.

Προχθές έπιασα τον πρώτο αριθμό του λαχείου! Και δεν αποκόμισα χρήματα αλλά έκπληξη, χαρά, ικανοποίηση, υπερηφάνεια. Είχα λοιπόν την έμπνευση να κάνω μια στάση στο Κρυονέρι, καθώς οδηγούσα το αυτοκινούμενο με προορισμό τη Χαλκίδα, στο εργαστήριο του συνδρομητή μου Στέφανου Τσοκαρά ο οποίος κοσμεί ήδη τον κατάλογο των καλών μου φίλων.

lasermark2Τι να πω γι' αυτόν τον χαμογελαστό, επικοινωνιακό, ευφυή, ταλαντούχο, τελειομανή και ευρηματικό άνθρωπο; Ό,τι και να πω θα είναι λίγο! Μια ζωή, μέχρι τα 53 του, που την έχει πιει με το κουτάλι. Απόφοιτος Σχολής μηχανολόγων μ.ε.κ., οδηγός στη στρατιωτική του θητεία, οικοδόμος για ένα διάστημα προκειμένου να βγάλει το χαρτζηλίκι του, οδηγός υπεραστικών λεωφορείων με 3 εκατομμύρια χιλιόμετρα στα χέρια του, ιδιοκτήτης mini market στον Χολαργό και από το 2005 ιδιοκτήτης της "Laser Mark" με αντικείμενο την χάραξη πολεμικών όπλων, στρατιωτικού υλικού, και κάθε άλλου υλικού με ακτίνες laser!

lasermark4Και αφού άκουσα με μεγάλο ενδιαφέρον όσα μου εξιστόρησε για τη ζωή και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, προχωρήσαμε στον χώρο όπου γίνονται οι χαράξεις. Μαζί μου ήταν η δεκάχρονη εγγονή μου στην οποία ο Στέφανος έδειξε πώς να χαράξει η ίδια το όνομά της επάνω σε ένα στυλό!

Είναι αυτές οι στιγμές που ζητώ το αδύνατο. Να είχα δέκα ζωές να γνωρίζω ανθρώπους σαν τον Στέφανο Τσοκαρά, τον Αννίβα, τον Μιχάλη Καλογεράκη, την κυρά της Κινάρου, τον Στέλιο Καμακάρη, τον Στέλιο Φαλιέρο, τον Κώστα Βιντιάδη, τον Μιχάλη Φωκά, τον Στέλιο Ζούλια, τον Στέλιο Περιστεράκη, τον Δημήτρη Βούλγαρη και τη Λίτσα, τον Θόδωρο Χατζηζαχαρία, τον Νίκο Μάνεση, τον Νίκο Γιώτη, τον Νίκο Θεολογίτη, τον lasermark5Λουδοβίκο Σιγάλα, τον Δημήτρη Καρβέλη, τον Θόδωρο Μαραγκό, τον Γιώργο Κουτάντο, τον Αρσέν Αλογιάν, την οικογένεια Κλίνη, τον Τίμο Χατζηλαγό, τον Λουκά Ανέστη, τον David Davis, τον Βασίλη Ορφανό, τη Λίνα Ζηνά, την Ελένη Συγγενίδη, τον Γιάννη Ρωσσικόπουλο, τον Σταύρο Αγγελιδάκη, τον Σταύρο Βαλσαμίδη, τον Κώστα Χατζηεμμανουήλ, τη Νατάσα Ματράγκα και τον Γιώργο Σαρανταυγά, τον Δαμιανό Δακτυλίδη, τον Γιάννη Αράπκουλε, τον Ηλία Χρονάκη και τόσους άλλους, η ζωή και η έμπνευση των οποίων κοσμεί το κανάλι μου στο YouTube.  

Δείτε το βίντεο που έχει διάρκεια 57 περίπου λεπτών. Σας συνιστώ να το δείτε όλο, αξίζει!