Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Λένα Ζυγλάκη. Παγκόσμια πρέσβειρα του μαστιχόδενδρου της Χίου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Πσπαδόπουλος.

lenia.zyglakiΟ κορωναϊος αποτέλεσε για τη Λένια Ζυγλάκη, όπως άλλωστε και για πολλούς άλλους συνανθρώπους μας, τον τερματισμό κάποιας επαγγελματικής τους δραστηριότητας και την έναρξη μιας καινούργιας. Η Λένια, ανήσυχη ούσα εκ πεποιθήσεως, τρελαινόταν στην ιδέα ότι θα έπρεπε να κλειστεί στους τέσσερις τοίχους ενός γραφείου ή ενός σπιτιού. Εγκατέλειψε λοιπόν το γραφείο στο οποίο εργαζόταν μέχρι τότε σαν υπάλληλος, και συνέλαβε την ιδέα δημιουργίας ενός project υιοθεσίας δένδρων της Χίου, με πρώτο στα ενδιαφέροντά της το μαστιχόδενδρο!

Η ιδέα της έλαβε σύντομα σάρκα και οστά με πολλούς κατοίκους, ξένων κυρίως, χωρών να ενδιαφέρονται για το project της και να υιοθετούν ένα ή περισσότερα μαστιχόδενδρα!

lenia.zyglaki2Η "υιοθεσία" ενός δένδρου δεν είναι τόσο απλοϊκή πράξη όσο εκ πρώτης όψεως  μπορεί να φαίνεται. Μαζί με την υιοθεσία ενός μαστιχόδενδρου ο "θετός γονιός" υιοθετεί στην ψυχή του τη Χίο και την Ελλάδα, κατά μια ευρεία έννοια. Η Λένια φροντίζει να του στέλνει, εκτός από τη συμβολική καθαρή ποσότητα του ενός τρίτου της ετήσιας παραγωγής του μαστιχόδενδρου που έχει υιοθετήσει, μερικά φύλλα του αρωματικού αυτού φυτού εξάπτοντας με τον τρόπο αυτόν τη φαντασία του και την αγάπη του για το νησί που φιλοξενεί το υιοθετημένο "παιδί" του!

Τα μελλοντικά σχέδια της Λένιας περιλαμβάνουν και άλλα δένδρα, όπως της ελιάς και της μανταρινιάς.

web https://www.adoptchiostrees.gr/

e mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Facebook : adoptchiostrees

Ευχαριστούμε την εταιρεία "HELLENIC SEAWAYS" που μας ταξίδεψε και πάλι στο Αιγαίο.