Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα στο Πιπέρι! Τι λέει ο ιδιοκτήτης του Θωμάς Λεμονής.

xasis2Συνταρακτικά στοιχεία έφερε σήμερα στο φως ο ένας εκ των ιδιοκτητών της νησίδας Πιπέρι που, ως γνωστόν, είναι το κέντρο κατ' ουσίαν του Θαλασσίου Πάρκου των Βορείων Σποράδων όπου ο Φορέας Διαχείρισής του έχει επιβάλλει ένα χαράτσι διέλευσης, με τις ευλογίες του κράτους, και απαγορεύει την προσέγγιση σκαφών σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων, ενώ την ίδια στιγμή στο νησί προσεγγίζουν με ευκολία διακινητές ναρκωτικών και αποθηκεύουν σε κοιλότητες των βράχων εκατοντάδες κιλά χασίς!

Είναι καιρός να πάρει στα σοβαρά αυτή την υπόθεση ο εισαγγελέας και να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα καθώς είναι ηλίου φαεινότερο πως το Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι κάποιων επιτήδειων οι οποίοι κρυμμένοι κάτω απ' τον μανδύα δήθεν "οικολογικών" οργανώσεων εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά και γλεντούν εις υγείαν των κορόϊδων.

kataggelia.psaraΠρέπει να μπει ένα τέλος, επιτέλους, στις απαγωγές νεαρών φωκών από τους "οικολόγους" της ΜΟΜ οι οποίοι εισπράττουν μ' αυτόν τον τρόπο μεγάλα ποσά από χρηματοδοτήσεις, επιδοτήσεις και δωρεές με "άλλοθι" την "προστασία" τους.

Πρέπει επίσης να ελεγχθεί ο ρόλος του Λιμεναρχείου Αλοννήσου και η τοπική Δημοτική Αρχή, με τον επικεφαλής της να εναντιώνεται στην επιβολή του χαρατσιού, όταν ήταν στην αντοπολίτευση, και να κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα υπέρ του όταν έγινε Δήμαρχος!

Πρέπει τέλος να απαντηθεί το ερώτημα ποιοι τοποθέτησαν βιντεοκάμερα στο ιδιόκτητο Πιπέρι, χωρίς να ρωτήσουν ή να ενημερώσουν τους ιδιοκτήτες του, ποιος ήταν ο σκοπός τους και ποιος ελέγχει το καταγραφικό της κάμερας.