Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μάκης Καλαράς. "Είσαι άτομο με αναπηρία; Έχεις μια δεύτερη ευκαιρία να αποδείξεις ότι υπάρχει ζωή!"

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

makis.kalaras2Δεν ήξερα μέχρι χθες πώς γίνεται ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα να αισθάνεται αλλά και να είναι τόσο ευτυχισμένος! Και λέω μέχρι χθες γιατί χθες συνάντησα τον Μάκη Καλαρά στο επαγγελματικό στέκι του Θάνου Φοίφα στη Μεταμόρφωση.

Ο Μάκης τραυματίστηκε σε τροχαίο στα 17 του και έκτοτε "βαδίζει" μόνο με τη βοήθεια αναπηρικού αμαξιδίου ενώ, όπως λέει χαρακτηριστικά, αισθάνεται πως του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία να ζήσει!

lovevanΚαι πράγματι. Ο Μάκης συντρέχει άτομα με ανάλογα κινητικά προβλήματα βοηθώντας τα να ξεπερνούν το πρόβλημά τους και να γίνονται αυτόνομα. Ταξιδεύει με το αυτοκινούμενο τροχόσπιτό του και μαγειρεύει με την ομάδα "Love Van" μυώντας τους μαθητές των σχολείων στον εθελοντισμό και στη βοήθεια συνανθρώπων τους που έχουν ανάγκη. Διακρίνεται στα σπορ και είναι makis.kalarasπαγκόσμιος παραολυμπιονίκης στη δισκοβολία, ενώ έχει λάβει μέρος τόσο σε θερινούς όσο και σε χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με πολλές διακρίσεις! Αργυρός παραολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με δύο πανευρωπαϊκά ρεκόρ στη δισκοβολία. Αλλά ούτε το Αλπικό Seat Ski άφησε απ' έξω ο απίστευτος Μάκης Καλαράς!
https://www.youtube.com/watch?v=opTxyaipQMc&t=175s

Ένας άνθρωπος που ατύχησε να μείνει ανάπηρος, εξ αιτίας ενός τροχαίου, και ευτύχησε συγχρόνως να βλέπει τη ζωή να του δίνει, με τη δική του θέληση, μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από αυτή την αναπηρία!