Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μυδοκαλλιέργεια με τον Γιάννη Σεβαστή στη Νέα Πέραμο και μαγειρική στο αυτοκινούμενο.

Βίντεο - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.
Χρέη σεφ εκτέλεσε η Άννα Παπαδοπούλου.

mydia4Η οστρακοκαλλιέργεια είναι μια ξεχωριστή δραστηριότητα με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Στη Νέα Πέραμο του Δήμου Μεγαρέων ο Πρόεδρος της ομώνυμης Κοινότητας Γιάννης Σεβαστής είναι και μυδοκαλλιεργητής.Καλλιεργεί μύδια και όταν αυτά αποκτήσουν το επιθυμητό μέγεθος, τα ανασύρει από τη θάλασσα, τα καθαρίζει και τα διαθέτει σε έναν από τους πάγκους που υπάρχουν στον παραθαλάσσιο οικισμό Νεράκι.

Τον συνόδευσα χθες στο μάζεμα των μυδιών που "καλλιεργεί" στο στενό μεταξύ Νέας Περάμου και Φανερωμένης και κατέγραψα με τη βιντεοκάμερα όλες τις λεπτομέρειες αυτής της ιδιαίτερης και πολύ ενδιαφέρουσας θαλάσσιας επαγγελματικής δραστηριότητας.

mydia2Δεν έχασα μάλιστα την ευκαιρία, με  αφορμή την ενασχόληση του Γιάννη Σεβαστή με τα κοινά, να συζητήσω μαζί του επάνω σε κάποια θέματα που αφορούν την περιοχή της Νέας Περάμου, ενώ στο τέλος του ζήτησα να μου δώσει μια συνταγή για το μαγείρεμα των μυδιών. 

Στη συνέχεια πήγαμε με το αυτοκινούμενο μέχρι το Νεράκι όπου η καπετάνισσα μαγείρεψε μύδια γεμιστά με ρύζι και μύδια σαγανάκι.