Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Θέλω να παροπλίσω το σκάφος μου!

Το σωσίβιο και το quick stop σώζουν ζωές!

Από τον κ. Παναγιώτη Κορασίδη έλαβα σήμερα την ακόλουθη επιστολή.

Προς "Rib and Sea"

Αγαπητέ κ. Παπαδόπουλε,

Είμαι κάτοχος μηχανοκίνητου σκάφους αναψυχής 38 ποδών, με ελληνική σημαία. Η αγορά του πραγματοποιήθηκε προ 15ετίας, όταν η οικονομική κατάσταση, τόσο η δική μου όσο και της χώρας, ήταν διαφορετική.

Σήμερα αδυνατώ να ανταπεξέλθω ή δεν θέλω να καταβάλω τους ειδικούς φόρους, τις έκτακτες εισφορές, να μου καταλογίζονται υψηλά τεκμήρια κ.λπ. Θεωρώ απαράδεκτη την φορολογία που μου επιβάλλεται και σκέφτηκα να παροπλίσω το σκάφος μου, τουλάχιστον για το 2010 ή, εναλλακτικώς, να το νηολογήσω και να το ελλιμενίσω στην Τουρκία ή την Κύπρο.

Με το σκεπτικό της κατάθεσης πινακίδων των ι.χ. αυτοκινήτων, απευθύνθηκα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Πλοίων, όπου ευγενικά με πληροφόρησαν ότι δεν γνωρίζουν αν υφίσταται τέτοια διαδικασία, μου συνέστησαν δε να υποβάλλω εγγράφως ερώτημα, το οποίο και κατέθεσα σήμερα 26 Οκτωβρίου 2009 με αρ. πρωτοκ. 12728 (επισυνάπτω αντίγραφο της επιστολής μου αυτής).

Αναμένω με ενδιαφέρον την απάντηση της Δ.Ο.Υ.

Με εκτίμηση

Τάκης Κορασίδης

Σημείωση : Τα υπόλοιπα στοιχεία του κ. Κορασίδη, για ευνόητους λόγους, δεν δημοσιοποιούνται.

Η επιστολή του κ. Παναγιώτη Κορασίδη προς την Δ.Ο.Υ. Πλοίων είναι η ακόλουθη.

Κύριοι,

Παρακαλώ πολύ να μου γνωρίσετε την διαδικασία ώστε να απαλλαγώ από τις βέβαιες και πιθανές φορολογικές επιβαρύνσεις (τεκμήριο, εισφορά, φόρο, έκτακτη εισφορά κ.λπ.) του σκάφους αναψυχής "Talijo" νηολογίου Πειραιώς 5599 για το έτος 2010, με την διαδικασία του να τεθεί τούτο σε ακινησία.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Κορασίδης

Σημείωση : Η επιστολή του κ. Π. Κορασίδη κατετέθη στην Δ.Ο.Υ. Πλοίων στις 26 Οκτωβρίου 2009 με αρ. πρωτοκ. 12728

Σχόλιο του "Rib and Sea" :

Ζούμε, δυστυχώς, και βιώνουμε καθημερινώς, περιστατικά τα οποία είναι "αντάξια" μιας τριτοκοσμικής χώρας, η οποία "προσπαθεί" ματαίως, εδώ και είκοσι οκτώ χρόνια, να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και να γίνει ισότιμο κομμάτι της. Η περίπτωση του κ. Π. Κορασίδη δεν είναι, ή δεν πρόκειται να είναι, η μοναδική. Αντιμετωπίζουμε, καθημερινώς, παρόμοια περιστατικά σε όλες σχεδόν τις πολιτιστικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές δραστηριότητες, και τίποτε πια δεν μας εκπλήσσει!

Θα ιδρώσει άραγε το αυτί κάποιου δημοσίου υπαλλήλου, γενικού γραμματέα ή ακόμη του αρμοδίου υπουργού ή του πρωθυπουργού, ακούγοντας την δικαιολογημένη απόγνωση του κ. Π. Κορασίδη και την "απειλή" ότι θα νηολογήσει και θα δέσει το σκάφος του σε λιμάνι της Τουρκίας; Προσωπικώς, αμφιβάλλω τα μάλα! Γιατί τα μέτρα τα οποία λαμβάνουν οι κατά καιρούς ελληνικές κυβερνήσεις είναι μέτρα απλής οικονομικής διαχείρισης και κάλυψης των ελλειμμάτων, που οι ίδιες δημιουργούν, χωρίς σκέψη, όραμα, λύσεις και λήψη λογικών, δίκαιων και εφικτών μέτρων για ένα αύριο με λιγότερα προβλήματα, ανασφάλεια και άγχος για τον πολίτη.

Είναι νωπά ακόμη τα λόγια τα οποία ακούσαμε να λέει η κ. Λούκα Κατσέλη κατά την διάρκεια των εγκαινίων του 31ου Ναυτικού Σαλονιού της Αθήνας, αλλά και τα μέτρα τα οποία υπεσχέθη ότι θα λάβει η νέα κυβέρνηση για τα σκάφη αναψυχής. Απομένει να δούμε εάν οι εξαγγελίες της θα πάρουν σάρκα και οστά ή θα μείνουν, για άλλη μια φορά, έπεα πτερόεντα...

Το "Rib and Sea" θα παρακολουθήσει από κοντά την υπόθεση αυτή, γιατί θεωρεί ότι έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον. 

Ιωσήφ Παπαδόπουλος