Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η πρώτη συναυλία του Μάριου Φραγκούλη στην Κάσο (Αύγ. 2003).

Επτά συνολικώς συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη πραγματοποιήθηκαν στην ακριτική Κάσο από το 2003 μέχρι και το 2009. Η καλύτερη, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν η πρώτη. Αυτή δηλαδή που πραγματοποιήθηκε στο γραφικό λιμανάκι της Μπούκας τον Αύγουστο του 2003. Και ηταν η καλύτερη, παρ' όλο που υστέρησε, σε σχέση με τις επόμενες, από πλευράς οργάνωσης και τεχνικής υποστήριξης (φώτα, ηχητικά κ.λπ.). Ήταν η πρώτη, άλλωστε, και τέτοιου είδους ατέλειες και ελλείψεις ήταν δικαιολογημένες. Ο Μάριος είχε μαζί του σ' εκείνη την συναυλία τον Κρητικό τραγουδιστή Ανδρέα Σμυρνάκη, με τον οποίο έκανε ένα εκπληκτικό ντουέτο μετά το 1.05.50'' περίπου του βίντεο που ακολουθεί, ενώ στο πιάνο, όπως πάντα, ήταν ο Θοδωρής Οικονόμου και στην κιθάρα ο Παναγιώτης Μάργαρης.

Είχε όμως διάφορα "περίεργα" η συναυλία του 2003. Κατ' αρχάς η Μπούκα δεν ήταν φωτισμένη. Άγνωστο γιατί. Αυτό το σκοτάδι, ωστόσο, πρόσθεσε τη δική του δραματική πινελιά στον καμβά της συναυλίας. Η βιντεοσκόπηση έγινε με αρκετή δυσκολία, δεδομένου ότι είχα επιβιβαστεί στο φουσκωτό μου σκάφος, το οποίο είχα δέσει στην είσοδο της Μπούκας και όσο πιο κοντά γινόταν στη σκηνή, ενώ κρατούσα και την βιντεοκάμερα στα χέρια καθ' όλη την διάρκεια της συναυλίας, αφού δεν είχα προνοήσει να πάρω μαζί μου το τρίποδο. Έτσι, με την παραμικρή κίνηση των φίλων, που επέβαιναν κι' αυτοί στο φουσκωτό, εκινείτο και το χέρι μου!

Η βραδιά ήταν απίστευτη από πλευράς καιρού. Μια απόλυτη άπνοια που ήταν και η κυρίως υπεύθυνη, μαζί με την συγκίνηση από το άκουσμα των τραγουδιών του Μάριου, για τη βαρκάδα που ακολούθησε μετά το τέλος της συναυλίας κάτω από το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Δείτε τη φιγούρα του Μάριου καθώς καθρεφτίζεται στα νερά της Μπούκας (55.25'' και 57.14''), απολαύστε τις στροφές του ζεϊμπέκικου που κάνει, καθώς το κέφι του βρίσκεται στο ζενίθ, αφήστε την τρίχα σας να σηκωθεί "κάγκελλο" με το τραγούδι στο 51.25'' και το ντουέτο με τον Ανδρέα Σμυρνάκη μετά το 1.05.50'' και ακούστε τον... υποφαινόμενο να τραγουδάει κι' αυτός στο 49.50'', επηρεασμένος από το κλίμα και τη συγκίνηση της στιγμής... Μετά από εκείνη την "οντισιόν" μου ζήτησε ο Μάριος να τον συνοδεύσω στην επόμενη συναυλία του, αλλά το βαρύ πρόγραμμά μου δεν το επέτρεψε... χαχαχα

Σας αφήνω όμως να απολαύσετε το βίντεο και ζητώ συγγνώμη για τις όποιες ατέλειες.