Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

9η Πανελλήνια έκθεση κεραμικών και γλυπτών και μάθημα ιστορίας από τον Γιάννη Παπανικολάου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

giannispapanikolaouΜέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η 9η πανελλήνια έκθεση κεραμικών και γλυπτών στο επί της οδού Μεσολογγίου αρ. 5 κτίριο, στην Αθήνα. Η πρόσβαση είναι ανοικτή κάθε μέρα, από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 9.30 το βράδυ, και η πρόσβαση είναι ελεύθερη στο κοινό.

Διοργανωτής της ο κεραμίστας Γιάννης Παπανικολάου ο οποίος μου μίλησε γι' αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από οκτώ χρόνια και έχει γίνει πια θεσμός. Ιδιαίτερα διαβασμένος ο κ. Παπανικολάου ερμηνεύει την ελληνική ιστορία με βάση την κεραμική τέχνη η οποία, όπως λέει, ξεκίνησε στην Ελλάδα 6.500 χρόνια πριν.

nikosmanesisΣτην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους κεραμίστες και γλύπτες από πολλές πόλεις της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Αιγαίου, όπως η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, τα Γρεβενά, τα Τρίκαλα, η Καλαμπάκα, το Ρίο, η Κως, η Πάτρα, η Σκόπελος, η Άνδρος, η Τήνος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Ρόδος, η Αίγινα, η Κρήτη, καθώς και από Δήμους της Αττικής και συνοικίες της Αθήνας.

nikosgiotisygeiaΣημαντική η συμβολή του νεαρού ταλαντούχου γλύπτη Νίκου Γιώτη, ο οποίος έφερε στην έκθεση, εκτός από το δικό του γλυπτό της θεάς Υγείας, γλυπτά σημαντικών Ελλήνων γλυπτών. Του Νίκου Μάνεση απ' το Λασήθι της Κρήτης, του Βασίλη Ταταρίδη απ' τη Θεσσαλονίκη, του Γιώργου Αθανασάκη απ' το Ηράκλειο της Κρήτης, του Κοσμά Ζερβούδη απ' τη Χίο, του Νίκου Λαμπρόπουλου απ' τα Γρεβενά, της Μαρίας Χαραλαμπίδου απ' τη Χαλκιδική, του Παναγιώτη Σπυρόπουλου απ' το Ρίο και της Αθανασίας Παστρίκου απ' την Αμφιάλη.