Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η Τήνος έχει τη μπύρα της και λέγεται "Νήσος"!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

bira.nisos2Αξιόλογες διεθνείς διακρίσεις έχει κατακτήσει η γνωστή ποιοτική μπύρα της Τήνου με την ονομασία "Νήσος". Η ίδρυση της ζυθοποιίας, που βρίσκεται στην περιοχή της Βαγιάς, πολύ κοντά στο λιμάνι της Τήνου, οφείλεται στη γνωστή από τα ταξιδιωτικά της στην κρατική τηλεόραση Μάγια Τσόκλη και τον σύζυγό της Αλέξανδρο Κουρή.

Δεν είχαν περάσει παρά ελάχιστοι μήνες από τη γέννηση της Τηνιακής ζυθοποιίας και η Pilsner κατέκτησε την πρώτη διεθνή της διάκριση με το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό European Beer Star. Ακολούθησαν πολλά ακόμη μετάλλια τα οποία καθιέρωσαν τη μπύρα "Νήσος" σαν μια απ' τις καλύτερες μπύρες διεθνώς!

Οι ποιοτικές, διεθνώς βραβευμένες μπύρες ΝΗΣΟΣ παράγονται και εμφιαλώνονται στο πιστοποιημένο κατά FSSC 22000 ζυθοποιείο στην Τήνο.

bira.nisos3Οι μπύρες "ΝΗΣΟΣ' έχουν πλούσια γεύση και άρωμα, φυσική ανθράκωση και προσφέρονται απαστερίωτες, «ζωντανές», με τη μέγιστη δυνατή γεύση και διατροφική αξία. Ζυθοποιούνται με αργές, παραδοσιακές, φυσικές διαδικασίες και κορυφαίες, προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες. Δεν υποβάλλονται σε θερμική επεξεργασία (παστερίωση), δεν περιέχουν συντηρητικά και σταθεροποιούνται με μικροφίλτρανση.

Είναι οι πρώτες μπύρες στον κόσμο που απέκτησαν το Ευρωπαϊκό Σήμα Πιστοποίησης AFQ για την πολύ υψηλή – όσο και του ερυθρού οίνου - βιοδραστικότητα της σύστασής τους, προς όφελος της ανθρώπινης υγείας και ευεξίας, όταν φυσικά καταναλώνονται υπεύθυνα και με μέτρο.

bira.nisosΕυχαριστώ τον υπεύθυνο παραγωγής Γιώργο Καζαμία για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους της ζυθοποιίας, αλλά και για τη μύηση στην παραγωγική διαδικασία, τη βαρελοποίηση και την εμφιάλωση της μπύρας "Νήσος".

Ευχαριστούμε επίσης της εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψε στην Τήνο και μας έδωσε την ευκαιρία νω γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε την υπέροχη μπύρα "Νήσος".