Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Kos Island Marina. Έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται οι δημιουργοί της.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος

kos.marinaΗ μαρίνα της Κω άρχισε να λειτουργεί το 2001. Δημιουργήθηκε επάνω στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της παλιάς μαρίνας με πρωτοβουλία κάποιων ιδιωτών, μεταξύ των οποίων ο καλός μου φίλος Σταμάτης Βουκουβαλίδης, και τη βοήθεια του Δήμου Κω, του οποίου Δήμαρχος τότε ήταν ο Κώστας Καίσερλης.

kos.marina2Οι πολλές διεθνείς διακρίσεις, η γαλάζια σημαία και οι υψηλές υπηρεσίες που προσφέρονται, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος φιλοξενίας, έχουν κάνει τη μαρίνα της Κω περιζήτητη ανάμεσα στους ιδιοκτήτες, μεγάλων κυρίως, σκαφών που επισκέπτονται τα Δωδεκάνησα ή επιθυμούν να ξεχειμωνιάσουν τα σκάφη τους στην Κω. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι θέσεις αγκυροβολίας να είναι κατειλημμένες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

kos.island.marina

 

Στα σχέδια της διοίκησης περιλαμβάνεται η επέκταση και αναβάθμιση της μαρίνας, τόσο στη θάλασσα όσο και στην ξηρά, ώστε να αυξηθούν οι θέσεις αγκυροβολίας και ξεχειμωνιάσματος των σκαφών.

Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον Σταμάτη Βουκουβαλίδη, ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, τον Γιάννη Καλλέργη, Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Αντώνη Δρόσο, Διευθυντή της μαρίνας.

Kos Island Marina
https://kosmarina.gr
Οδός Γ. Παπανδρέου, Κως
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τηλ. : 22420 44150