Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το ιερατείο διώχνει τον γλύπτη του Καστελλόριζου Αλέξανδρο Ζυγούρη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Ο Ηπειρώτης γλύπτης και Άνθρωπος Αλέξανδρος Ζυγούρης υπό διωγμόν. Η αναγνώστριά μου κυρία Ίρις Μαυράκη μου έστειλε σήμερα το ακόλουθο μήνυμα από την Μεγ. Βρετανία :

"Αγαπητέ κύριε Παπαδόπουλε,

Σας γράφω απο την ΒΔ Αγγλία. Όπως θα δείτε και στο λινκ που σας παραθέτω, και επειδή είδα και την συνέντευξη που έχετε πάρει από τον ιδιαίτερο αυτόν καλλιτέχνη, σας ενημερώνω για κάτι που ανέβηκε σε τοπικη εφημερίδα της Ρόδου, την ΡΟΔΙΑΚΗ, ότι η Εκκλησία, δηλαδή η ενορία στο Κατελλόριζο προτίθεται να διώξει αυτόν τον Άνθρωπο από τον χώρο που του έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Καστελλόριζου. Διάβασα και κατι χαρακτηρισμούς, ότι είναι ξυπόλητος και μένει σε σκηνή κ.λπ., που  θυμίζουν εποχές μεσαίωνα. http://www.rodiaki.gr/article/338818/h-ekklhsia-diwxnei-ton-agio-apo-to-kastellorizo

Δεν ξερω αν μπορείτε να κάνετε κάτι να βοηθήσετε να μην συμβεί αυτό, με καποιο τρόπο. Ζητάω συγγνώμη, αν σας στενοχώρησα και αν σας ενόχλησα, διότι δεν με γνωρίζετε.

Με εκτίμηση
Ίρις Μαυράκη

 

Απάντησα στην κυρία Μαυράκη ως εξής, και αυτή είναι, συγχρόνως, η τοποθέτησή μου απέναντι σε άλλη μια επιεικώς απαράδεκτη ενέργεια του ιερατείου :

Αγαπητή κυρία Μαυράκη,

Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση. Ομολογώ ότι δεν γνώριζα αυτή την εξέλιξη.

Πάλι το ιερατείο λοιπόν! Δεν ευθύνεται βλέπετε η Εκκλησία γι' αυτές τις απάνθρωπες συμπεριφορές. Εκκλησία είμαστε όλοι εμείς, οι πιστοί, το ποίμνιο. Οι ρασοφόροι είναι αυτοί που δημιουργούν συνεχώς τα προβλήματα. Το ιερατείο, δηλαδή, και κυρίως οι υψηλά ιστάμενοι, με τα χρυσά άμφια, τον χλιδάτο βίο και τα αλεξίσφαιρα αυτοκίνητα.

Δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω πολλά πράγματα. Ουδείς μπορεί. Το ιερατείο είναι κράτος εν κράτει. Κατέχουν τη μισή σχεδόν ελληνική γη. Και όποιο τμήμα της δεν είναι δικό τους, το διεκδικούν! Έχουν τα πιο προνομιούχα οικόπεδα και το πιο πλούσιο χαρτοφυλάκιο. Έχουν μετοχές ακόμη και στην Εθνική Τράπεζα. Μόνο μια κυβέρνηση που θα είχε την πολιτική βούληση και θα αποφάσιζε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο θα μπορούσε ίσως να κάνει κάτι. Καθώς όμως τέτοια κυβέρνηση δεν υπάρχει, ούτε μπορεί να προκύψει κατά την γνώμη μου στο εγγύς μέλλον, δεν υπάρχει σωτηρία.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Ιωσήφ Παπαδόπουλος

 

Για την ιστορία υπενθυμίζω το άρθρο, που είχα συντάξει, και την συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει τον Οκτώβριο του 2012 ο Αλέξανδρος Ζυγούρης στο "γκαζάδικο" του Καστελλόριζου. Λόγω έλλειψης κατάλληλου μικροφώνου ο ήχος ήταν πολύ χαμηλός. Γι' αυτό σας συνιστώ να ενισχύσετε τον ήχο χρησιμοποιώντας μεγάφωνο:

http://www.ribandsea.com/face/808-2012-11-16-08-58-28