Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απομονωμένοι με αυτοκινούμενα στο παρθένο δάσος της Ελατιάς (Καράντερε).

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

camper.dasoselatias4Είχαμε ακούσει πολλά για τα δάση πάνω απ' τη Δράμα και την Ξάνθη, αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να πάμε ως εκεί. Μπορεί να έχουμε εξερευνήσει κάθε γωνιά του Αιγαίου αλλά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ηπειρωτική χώρα. Αυτή τη φορά όμως, με την ευκαιρία του ταξιδιού μας στη Μακεδονία και τη Θράκη με το αυτοκινούμενο, χάρις στην κάλυψη των καυσίμων του από την "ΖΑΝΤΕ FERRIES", συνέπεσε να βρίσκεται στην περιοχή της Θεσσαλονίκης ο φίλος μου Μπάμπης Κωνσταντάτος με το δικό του αυτοκινούμενο. Συμφωνήσαμε λοιπόν να συναντηθούμε στο υψος της Δράμας και να πάμε μαζί στο δάσος της Ελατιάς, γνωστό και ως
"Καράντερε".

camper.dasoselatias3Η συνέχεια ήταν πέρα και πάνω από κάθε περιγραφή. Δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα βλέπαμε στη Δυτική Μακεδονία εικόνες που βλέπει κανείς μόνο στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και της Σκανδιναβίας! Πράσινο ως εκεί που φθάνει το μάτι, ο Νέστος να ελίσσεται σαν φίδι στις παραποτάμιες περιοχές και παντού ρυάκια που κυλούν στις ρίζες των δένδρων με βρύσες που χαρίζουν στον ευτυχισμένο επισκέπτη απεριόριστες ποσότητες υπέροχου πόσιμου νερού.

camper.dasoselatias5Δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο κατά την διάρκεια των δύο ημερών που μείναμε απομονωμένοι στον ευλογημένο αυτό τόπο. Περπατήσαμε απλώς μέσα στο δάσος ακούγοντας τους ήχους του νερού και των πουλιών, ήπιαμε νερό με την ψυχή μας, μαγειρέψαμε, ονειρευτήκαμε, παραδοθήκαμε το βράδυ στο κάλεσμα του Μορφέα ενώ δεν ακουγόταν τίποτε άλλο παρά η αναπνοή μας!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΖΑΝΤΕ FERRIES" η οποία κάλυψε το κόστος των καυσίμων του αυτοκινούμενου και τα εισιτήρια για το ταξίδι μας από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο.