Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πάμε ολοταχώς προς νέα αναβολή του Γύρου της Ευρώπης;

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

gyros.evropisΔυστυχώς μια ανεξήγητη μεταστροφή του Γιώργου Ιωάννου, του κατασκευαστή του σκάφους Aegean 4.94 με το οποίο σκοπεύω να επιχειρήσω αυτό το καλοκαίρι τον γύρο της Ευρώπης, κάνει ξαφνικά την επιθυμία μου όνειρο θερινής νυχτός με πολύ πιθανή την εκ νέου αναβολή του.

Ο Γιώργος Ιωάννου, ενώ εξ αρχής είχε υποσχεθεί ότι θα μου διέθετε ένα σκάφος μήκους 4.94 μ. της εταιρείας του με κινητήρα Suzuki 100 h.p. (υπόσχεση που ξεκάθαρα αποτυπώθηκε στην κάμερα στα δύο από τα τρία βιντεάκια που έχω ήδη ανεβάσει στο YouTube), ξαφνικά με ενημέρωσε ότι δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να διαθέσει τον κινητήρα!

Έτσι, 45 μόλις ημέρες πριν από τον προγραμματισμένο απόπλου και ενώ όλος ο εξοπλισμός του σκάφους έχει ήδη προσφερθεί από τις εταιρείες Nautilus Yacht Equipment, EFOY και Μπαταρίες Κυριαζής Σ. & Α. Ο.Ε., τρέχω προς αναζήτηση κινητήρα.

Αν δεν καταφέρω τίποτε (πράγμα πολύ πιθανό κάτω από τις παρούσες συνθήκες) τότε το ταξίδι αυτό θα αναβληθεί και πάλι για του χρόνου. Θα σας κρατήσω ενήμερους μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα το αργότερο.