Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το μαρτύριο ενός εξασθενημένου υδρόβιου θηλαστικού που εμφανίστηκε στον Άλιμο και μόλις βράδιασε το ρυμούλκυσαν για να πεθάνει στο πέλαγος!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

zifios3Ένας πεντάμετρος ζιφιός (είδος κητώδους θηλαστικού που υπάγεται στις ραμφοφάλαινες) εμφανίστηκε στην παραλία του Αλίμου σήμερα το πρωί (28/1/2022), με εμφανή σημάδια αδυναμίας και, όπως ήταν αναμενόμενο, πλήθος κόσμου, που δεν έχει την ευκαιρία να συναντά τέτοιου είδους και μεγέθους υδρόβια θηλαστικά, συγκεντρώθηκε για να το θαυμάσει από κοντά.

«Ειδήμονες» δημοσιογράφοι των τηλεοπτικών καναλιών ανακοίνωναν εν τω μεταξύ τα τρομερά νέα πως… φάλαινα φυσητήρας εμφανίστηκε στην παραλία του Αλίμου!

falenaΔεν άργησαν βεβαίως να φανούν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργος Αμυράς, αλλά και ναυαγοσώστες της «Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης» οι οποίοι έπαιρναν τηλεφωνικώς εντολές από την ευρισκόμενη στη Θεσσαλονίκη κυρία Κομνηνού, κτηνίατρο, Πρόεδρο και συνιδρύτρια του «Ερευνητικού Κέντρου Διάσωσης και Περίθαλψης Κητωδών».

falena3Μετά από ένα show αρκετών ωρών, με τους λιμενικούς να κρατούν τον κόσμο μακριά για να μην... ενοχλούν (τάχα) το ζώο, και τον δυστυχή ζιφιό να δέχεται πειραματισμούς στο σώμα του από καλοπροαίρετους, χωρίς καμιά αμφιβολία, διασώστες, οι οποίοι ακολουθούσαν πιστά τις οδηγίες της κυρίας Κομνηνού, μόλις το σκοτάδι έπεσε τέσσερα πλωτά του Λιμενικού εμφανίστηκαν στην παραλία του Αλίμου και ρυμούλκυσαν το άτυχο ζώο στο πέλαγος, αφού προηγουμένως τα λιμενικά όργανα φρόντισαν να απομακρύνουν τον κόσμο. Το έγκλημα δεν έπρεπε, προφανώς, να έχει θεατές...

falena2Έχει σημασία να ακούσετε τον καταγγελτικό λόγο και το παράπονο του Γιάννη Πουλόπουλου, ιδρυτή, ιθύνοντα νου και ψυχή του «Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων», που εδρεύει στην Αίγινα και βρίσκεται σε χειμερία νάρκη εξ αιτίας κάποιων επιτηδείων, αλλά και των ύποπτων ενεργειών των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας, κάποιος από τους οποίους θα κληθεί να απαντήσει σε καίριες ερωτήσεις μου την προσεχή Πέμπτη...