Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κουρέλι το άρθρο 19 του Συντάγματος. Συστηματική η παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Επιμέλεια ΅Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

giorgos.floras. newΠολύ μελάνι χύνεται τελευταία στις σελίδες των εφημερίδων και πολύς λόγος γίνεται στα δελτία παραπληροφόρησης και συσκότισης των τηλεοπτικών καναλιών, σχετικώς με τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που δεν είναι βεβαίως τωρινή υπόθεση αλλά έχει παρελθόν από την εποχή του Κων/νου Μητσοτάκη με φυσικούς αυτουργούς τους Τόμπρα και Μαυρίκη.

Άρθρα και συνεντεύξεις ωστόσο που αναφέρονται επιδερμικά στο έγκλημα των υποκλοπών που εκθέτει τα απαραβίαστα απ' το Σύνταγμα προσωπικά δεδομένα των πολιτών και το απόρρητο της επικοινωνίας τους.

Το μαχαίρι του Γιώργου Φλωρά όμως έφθασε μέχρι το κόκκαλο στη χθεσινή μας συζήτηση. Και πώς να μην έφθανε στο κόκκαλο από τη στιγμή που ανακάλυψε πως η τηλεφωνική του γραμμή ήταν σουρωτήρι στα χέρια υπαλλήλων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας. Και καθώς ο Γιώργος Φλωράς δεν ανήκει στην οικογένεια των "ζεματισμένων βατράχων", που δεν αντιδρούν και δεν διαμαρτύρονται όταν θίγονται τα ατομικά τους δικαιώματα (γνωστός άλλωστε από τη διαμάχη του με το καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου και την Επιτροπή florasΑνταγωνισμού), υπέβαλε μήνυση κατά των ηθικών και φυσικών αυτουργών της υποκλοπής των τηλεφωνικών του συνδιαλέξεων που είχε σαν αποτέλεσμα αυτή τη δικαστική απόφαση : https://www.ribandsea.com/waves/5130-12-mines-fylakisi-gia-paraviasi-tou-aporritou-ton-epikoinonion-ston-ypeythyno-diasfalisis-aporritou-tis-vodafone.html

Τα έγγραφα τα οποία παρουσίασε και διάβασε ο Γιώργος Φλωράς στη χθεσινή μας συνάντηση ήταν γροθιά στο στομάχι της Δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων μας. Αιφνιδιασμένος και αηδιασμένος στο άκουσμα των ανατριχιαστικών λεπτομερειών ήμουν ανήμπορος να αρθρώσω λέξη και να θέσω ερωτήσεις. Τα έλεγε άλλωστε όλα ο συνομιλητής μου  ο οποίος ήταν ένας χείμαρρος αποκαλύψεων.

Δεν ξέρω πόσοι θα δουν αυτό το βίντεο. Δεν ξέρω επίσης αν θα παραμείνει στο κανάλι μου και για πόσο χρονικό διάστημα. Αυτό που ξέρω είναι πως άνοιξε ο ασκός του Αιόλου και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως εκτός από έλλειμμα Δημοκρατίας έχουμε και έλλειμμα Δικαιοσύνης και ενημέρωσης.