Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τι είπες; Έλληνες φτιάχνουν τα αυτόματα μηχανήματα που γεμίζουν τα φιαλίδια των φαρμάκων, των μπαχαρικών και των καλλυντικών;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

gemistiki.mixaniΣυχνά ακούγεται πως οι Έλληνες δεν μπορούν να κατασκευάσουν τίποτε. Πως εισάγουμε τα πάντα απ' το εξωτερικό. Πως κυνηγάμε την ουρά των Κινέζων και των Ευρωπαίων και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Δεν είναι όμως αλήθεια!

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο γιος του Ζαχαρίας αποδεικνύουν με την πάνω από 60 χρόνια ζωή του μηχανουργείου τους, που έστησε το 1930 στο Παγκράτι ο ξεριζωμένος απ' την Σαμψούντα του Πόντου πατέρας τού Γιάννη, Λούθηρος, ότι οι Έλληνες όχι μόνο μπορούν να φτιάξουν τα πάντα, αλλά προηγούνται πολλές φορές των αλλοδαπών ανταγωνιστών τους στην επίλυση δύσκολων προβλημάτων. Παρ' όλη την αδιαφορία των διοικούντων. Παρ' όλη την εξουθενωτική φορολόγηση που τους αναγκάζει να στήνουν παραρτήματα των εταιρειών τους στη Βουλγαρία. Παρ' όλη την άρνηση των νέων παιδιών να ασχοληθούν με τα τεχνικά επαγγέλματα.

gemistiki.mixani2Η εταιρεία ERCAM, που σήμερα έχει την έδρα της στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, κατασκευάζει αυτόματα μηχανήματα για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών, όπως είναι η ΒΙΑΝΕΞ, η FREZYDERM, η ANATOLI, ο ΗΛΙΟΣ, η FAMAR, η UNI-PHARMA, η APIVITA και άλλες. Πάρα πολλά από τα φιαλίδια που περιέχουν μπαχαρικά, φάρμακα και καλλυντικά, και τα οποία φιγουράρουν στα ράφια των καταστημάτων και των φαρμακείων, γεμίζουν χάρις στα πλήρως αυτοματοποιημένα μηχανήματα που κατασκευάζουν απ' το μηδέν ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο γιος του Ζαχαρίας.

ERCAM
Λάρνακος 5, Ν. Ηράκλειο
https://ercam.gr/
Τηλ. : 210 2819360