Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παύλος Ευμορφίδης. Και τι δεν φτιάχνει στην Coco Mat από καμμένα ξύλα και τρύπιες πετσέτες!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

evmorfidis3Όσο γυρίζω μυρίζω, λέει μια παροιμία. Ε λοιπόν, έτσι είναι γιατί δεν παύω να εκπλήσσομαι ευχάριστα κάθε φορά που βγαίνω στο κυνήγι του διαφορετικού, του ταλέντου, του πρωτότυπου, του αμιγώς Ελληνικού.

Πήγα λοιπόν προχθές στη Λυκόβρυση, επηρεασμένος από την προτροπή του φίλου μου Μπάμπη Κωνσταντάτου να μιλήσω με τον Παύλο Ευμορφίδη, το ένα από τα δύο αδέλφια που έχουν τη γνωστή επιχείρηση Coco Mat. Καθώς όμως ο αντισυμβατικός Παύλος εκινείτο και μιλούσε συνεχώς και έδειχνε μάλλον απρόθυμος να στηθεί μπροστά στην κάμερα, η ώρα περνούσε χωρίς να ικανοποιείται ο alyssidaλόγος της επίσκεψής μου. Τελικώς η συζήτηση μαζί του πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα, αλλά ακόμη και χωρίς φώτα αν γινόταν θα άξιζε τον κόπο! Βεβαίως το δεύτερο ασύρματο μικρόφωνο (ευτυχώς το δικό μου) έκανε πάλι τα παλαβά του με αποτέλεσμα να μην ακούγομαι εξ ίσου καλά. Αν λοιπόν κάποια στιγμή σταματήσω να ανεβάζω συνεντεύξεις να ξέρετε ότι τα προβλήματα στον ήχο θα είναι η αιτία.

pantoflaΤα δυο αδέλφια Ευμορφίδη, ο Μιχάλης και ο Παύλος, έβαλαν το 1989 τα θεμέλια της Coco Mat. Η εταιρεία έγινε κυρίως γνωστή στην αρχή για τα οικολογικά στρώματα από κοκοφοίνικα, αλλά γρήγορα οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν στην κατασκευή ξύλινων ποδηλάτων – φτιαγμένα απ΄ τα τσουρουφλισμένα δένδρα της Εύβοιας, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Παύλος – παντοφλών με τη χρήση σχισμένων πετσετών και πάτο κοκοφοίνικα, αλλά και πέδιλων, ρούχων, παιδικών παιγνιδιών από ξύλο και βαμβάκι, ακόμη και ξενοδοχείων.

pisorodaΟ λόγος του Παύλου είναι χειμαρρώδης και δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεινός ποδηλάτης λέει όχι στο αυτοκίνητο, κυκλοφορεί πάντα και παντού με ένα ξύλινο ποδήλατο και αρνείται πεισματικά να φορέσει ρολόϊ ή να αποκτήσει κινητό τηλέφωνο! Φορούσε ένα T shirt και κοντό παντελόνι φτιαγμένο από… κατωσέντονο όταν συναντηθήκαμε! «Το κακόμοιρο το κατωσέντονο τα έχει δει και τα έχει ακούσει όλα και τώρα κυκλοφορεί ελεύθερο επάνω μου και βλέπει και θαυμάζει!», λέει γελώντας. Ο ίδιος έχει επιχειρήσει μακρινά και δύσκολα ταξίδια με ξύλινα ποδήλατα, όπως εκείνο που έκανε όταν ξεκίνησε απ' την Αθήνα και έφτασε ως τις παρυφές του Έβερεστ!

xylina.podilataΑμφιλεγόμενο άτομο για τους συντηρητικούς και τους γραβατάκηδες, οι οποίοι έσπευσαν να τον θάψουν όταν πήγε καλεσμένος στο Προεδρικό Μέγαρο φορώντας πέδιλα και ένα απλό πουκάμισο! Το άκρον άωτον της υποκρισίας για όλους αυτούς τους δήθεν οι οποίοι κατέκριναν την ενδυματολογική εμφάνιση του Παύλου Ευμορφίδη, ενώ την ίδια στιγμή προσποιούνται πως αγνοούν ή λησμονούν τις οδυνηρές συνέπειες που είχαν για τους Έλληνες και την υποθήκευση της χώρας οι υπογραφές παράνομων πράξεων νομοθετικού περιεχομένου από όλους ανεξαιρέτως τους Προέδρους της κατ’ ευφημισμόν Ελληνικής «Δημοκρατίας».

evmorfidis6Μακάρι όλοι να μπορούσαμε να εμφανιστούμε στο Προεδρικό Μέγαρο ή στη Βουλή με την ενδυματολογική εμφάνιση του Παύλου Ευμορφίδη αποδίδοντας έτσι την "τιμή" που αξίζει στους θαμώνες τους. Το πρόβλημα για μας είναι ότι αν το κάνουμε θα μας κλείσουν στη στενή καθώς δεν είμαστε μεγαλο-επιχειρηματίες με την επιχείρησή μας να είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο...