Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μιχάλης Τούλουζας. Ιδιοφυής γριφοποιός και puzzle maker ή μάγος του μυαλού και των χεριών;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

toulouzasΌταν γνωρίζεις από κοντά και βλέπεις χαρισματικούς ανθρώπους, όπως είναι ο Μιχάλης Τούλουζας, τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψεις το έργο και τη σκέψη τους.

Μου τον σύστησε ο Πανταζής Χούλης, αυτός ο εκπληκτικός μαθηματικός του Καστελλόριζου, και σκέφτηκα : Για να με παροτρύνει ο Πανταζής να συναντήσω τον Μιχάλη Τούλουζα σίγουρα κάτι θα ξέρει. Απεδείχθη τελικώς ότι ο Πανταζής είχε πέρα ως πέρα δίκιο.

toulouzas3Δεν μπορεί κανείς με ευκολία να πει αν ο Μιχάλης διακρίνεται περισσότερο για τον τρόπο της σκέψης του ή για τη δεξιοτεχνία των χεριών του. Έχει διακριθεί πάντως πολλές φορές σε σχετικούς διεθνείς διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει πρώτα βραβεία. Και δεν είναι σίγουρα τυχαίο να κερδίζεις την πρώτη θέση ανάμεσα σε 60 συμμετέχοντες από πάνω από 30 χώρες!

toulouzas4Είναι επίσης άξιο προσοχής το γεγονός ότι ο Μιχάλης εργάζεται στην Ε.Α.Β., στο τμήμα ελέγχου υλικών, τα τελευταία 20 χρόνια. "Δεν μπορώ να σου πω τι αγαπώ περισσότερο", μου είπε όταν τον ρώτησα σχετικώς. "Τη δουλειά μου στην Ε.Α.Β. σίγουρα την αγαπώ πολύ και πηγαίνω κάθε πρωί στην Τανάγρα με εξαιρετικά θετική διάθεση. Ιδίως μάλιστα όταν ξέρω ότι υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λύσω! Οι γρίφοι και τα puzzle είναι η ψυχοθεραπεία μου!".