Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Διήμερη απόδραση στον παράδεισο της Θύμαινας!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

keramidouΗ Θύμαινα ανήκει σ' εκείνα τα νησιά που δύσκολα ο επισκέπτης θα ξεχωρίσει από τον επί γης παράδεισο! Και μπορεί μεν να είναι ένας δύσκολος τόπος για τους λιγοστούς μονίμους κατοίκους του, οι οποίοι στερούνται αξιοπρεπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, ιατρικής περίθαλψης, γυμνασίου, λυκείου, πόσιμου νερού κ.λπ., για τον επισκέπτη του καλοκαιριού όμως, ο οποίος έχει φλομώσει απ' τη φασαρία, τη ρύπανση και την επικινδυνότητα της μεγαλούπολης, η Θύμαινα είναι ο τόπος όπου θα φορτίσει τις μπαταρίες της ψυχής και του μυαλού του μέσα σε λίγες μόλις ημέρες! Στα πεντακάθαρα νερά του οποίου θα κολυμπήσει χωρίς να φοβάται πως θα τον φάνε οι τσούχτρες και τα... κωλοβακτηρίδια!

ai.dimitrisΕίχαμε επισκεφτεί και πέρυσι τον μαγικό αυτό τόπο, για λίγες όμως μόνο ώρες. Όσο κάνει να επιστρέψει το "Μεγαλόχαρη" απ' την Ικαρία και τη Σάμο για να μας μεταφέρει στους γειτονικούς Φούρνους.

ai.nikolasΦέτος αποφασίσαμε να μείνουμε δύο ημέρες. Αρκετές για να γνωρίσουμε καλύτερα το νησί και τους κατοίκους του, να διανυκτερεύσουμε στο κελί του Άη Δημήτρη και να αποκαλύψουμε τη γύμνια της ιατρικής περίθαλψης που αποτυπώνεται στα πρόσωπα και τη συμπεριφορά των δύο πρoσφάτων, κυρίως, αγροτικών ιατρών του.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψε και πάλι στο Αιγαίο.