Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εξέγερση των κατοίκων της Αλοννήσου κατά του χαρατσίου διέλευσης του θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xasis2Μια αμαρτωλή ιστορία εκτυλίσσεται στο Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων. Με τον Φορέα Διαχείρισης να έχει επιτύχει την ψήφιση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή "διοδίου" διέλευσης σε σκάφη και επιβαίνοντες! Μια ιστορία που με ανάγκασε να καταθέσω έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Αθηνών και να μεταβώ στη Σκόπελο και την Αλόννησο μετά από πρόσκληση κατοίκων και φορέων των δύο νησιών. https://www.youtube.com/watch?v=4q35hwR2mb4

emmanuel.brennerΤον Δήμαρχο της Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος διαμαρτυρόταν όταν ήταν επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, να κάνει σήμερα μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα σαν Δήμαρχος, να εγκρίνει το ληστρικό και παράνομο διόδιο και να προσπαθεί απεγνωσμένα εν όψει προεκλογικής περιόδου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποσχόμενος μέρος των χρημάτων να τα δώσει στους αλιείς!

Με σκάφος που φέρει γερμανική σημαία και όνομα (Emmanuel Brenner) να περιπολεί στην περιοχή, να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα!

kataggelia.psaraΜε απαγωγές νεαρών φωκών από τα μέλη της ΜΟΜ, τις οποίες στη συνέχεια βαφτίζουν "ορφανές", προκειμένου να προσελκύουν χρηματικές επιδοτήσεις και δωρεές για την "προστασία" τους! Υπάρχει έγγραφη μαρτυρία του ψαρά Δημήτρη Μαλαματένια ο οποίος είδε φουσκωτό σκάφος με μέλη της ΜΟΜ να απαγάγει μια νεαρή φώκια από σπηλιά της Σκοπέλου!

Με ένα "πράσινο ταμείο" που δεν έχει πάτο και που ουδείς γνωρίζει πού πηγαίνουν τα χρήματα από τα διόδια διέλευσης και τα πρόστιμα και ποιοι επωφελούνται.

Με απαγόρευση προσέγγισης των σκαφών σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων από τη νησίδα Πιπέρι, αλλά με ελεύθερη προσέγγιση από ναρκεμπόρους! Σε σπηλιά μάλιστα αυτού του νησιού βρέθηκε ποσότητα 1.200 κιλών χασίς!

ktirio.gerakasΜε ένα τεράστιο κτήριο που αναγέρθηκε στον Γέρακα της Αλοννήσου, στο οποίο δόθηκε ο βαρύγδουπος τίτλος "Ερευνητικός Σταθμός Γέρακα", με σκοπό την προστασία (δήθεν) της φώκιας και των "ορφανών" και την αφαίμαξη τεράστιων χρηματικών ποσών. Τι απέγινε το κτήριο αυτό; Δεν λειτούργησε ποτέ για τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε και σήμερα έχει ρημάξει και έχει γίνει στάνη για αιγοπρόβατα!

Ακούστε τι μου είπαν κάτοικοι της Αλοννήσου και μέλη του τοπικού συλλόγου οι οποίοι σήμερα μάχονται για την κατάργηση αυτού του παράνομου και ληστρικού διοδίου.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "HELLENIC SEAWAYS" που μας έδωσε την ευκαιρία να πάμε στη Σκόπελο.