Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Με φουσκωτό στην "απαγορευμένη" Κυρα Παναγιά των βορείων Σποράδων και διανυκτέρευση στον Πλανήτη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

taladianos2Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής απ' τη γαλάζια ερωμένη και τα φουσκωτά σκάφη προέκυψε ξαφνικά ένα όμορφο ταξίδι απ' τη Σκόπελο μέχρι την Κυρά Παναγιά με τον 8μετρο "Πήγασο" του Γιώργου Ταλαδιανού. Εκμεταλλευτήκαμε την προσωρινή άρση του χαρατσίου, λόγω της εορτής της Παναγίας, και φθάσαμε στο ανακαινισμένο μοναστήρι που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί των βορείων Σποράδων. Έγινε δυστυχώς κι' αυτό στη χώρα που γέννησε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Να περιμένεις την ημέρα αργίας των "τσοπάνηδων της θάλασσας" για να πλεύσεις ελεύθερα και χωρίς χαράτσια στο Αιγαίο!

Μετά το πέρας του Εσπερινού πέσαμε με τα μούτρα στο καλομαγειρεμένο πιάτο με τα μακαρόνια και το κατσικίσιο κρέας και γύρω στα μεσάνυχτα επιβιβαστήκαμε στον "Πήγασο" και διανυκτερεύσαμε κάτω από ένα τεράστιο φεγγάρι στον πιο όμορφο, απάνεμο και εντυπωσιακό όρμο του Αιγαίου! Τον Πλανήτη της Κυρά Παναγιάς!

top.line27Δυστυχώς η αψυχολόγητη, παράνομη και περίεργη απόφαση του Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.  (Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής)  να χαρατσώσει τα διερχόμενα σκάφη με τις ευλογίες των συναρμόδιων υπουργείων και την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αλοννήσου κ. Πέτρου Βαφίνη (ο οποίος όσο ήταν στην αντιπολίτευση ήταν λάβρος κατά του τέλους διέλευσης!) θα μειώσει δραματικά την επισκεψιμότητα στον μαγικό αυτό τόπο και θα στερήσει τη χαρά στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες να τον χαρούν. Εκτός εάν ο εισαγγελέας αντιδράσει και οι πολίτες πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "Hellenic Seaways" που μας ταξίδεψε και πάλι στο Αιγαίο, αλλά και τον Γιώργο Ταλαδιανό για την υπέροχη βόλτα με τον "Πήγασο".